Begrafenissen en crematies in Roodeschool en Oosteinde, persoonlijk en integer

Elk mens verdient een integere en persoonlijke begrafenis of crematie. Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt alle uitvaarten in Roodeschool en Oosteinde helemaal naar wens van de overledene en de nabestaanden. In de rouwperiode en tijdens de uitvaart krijgen de nabestaanden alle ruimte om op respectvolle wijze persoonlijk afscheid te nemen van de overledene. Samen met u zorgen wij voor een passend afscheid.

Persoonlijke wensen en voorkeuren staan voorop bij elke uitvaart

Persoonlijke wensen en voorkeuren van de overledene en de nabestaanden staan voorop bij elke uitvaart die wij verzorgen. Met integere betrokkenheid organiseren wij uitvaarten in Roodeschool en Oosteinde. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een kleinschalig familiebedrijf met een rijke historie in de uitvaartbranche. Met een schat aan ervaring begeleiden wij nabestaanden volledig na het overlijden, bij het organiseren en houden van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Wij zijn zichtbaar als het moet en onzichtbaar als het kan.

We kijken met een goed gevoel terug op het afscheid. Alles was prima geregeld. Prettig contact. Professioneel en integer!

- reactie van een nabestaande -

Wat doet u bij een sterfgeval?

Is er een sterfgeval? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861. Ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld, bent u vrij om ons rechtstreeks te bellen. Wij zorgen ervoor dat alles prima wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Of u nou een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging: de ervaring leert dat de uitvaartkosten bij ons bijna altijd lager zijn. Het maakt het niet uit waar u verzekerd of lid bent, u kunt altijd bij ons terecht.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Als lid van een uitvaartverzekering krijgt u ‘ledenkorting’ van uw verzekeringsmaatschappij. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar vraagt u zich eens af: hoe hoog is die korting nou echt. Wat u uiteindelijk moet betalen, daar gaat het om. Daarom adviseren wij: vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en maak dan uw keuze. Dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de omgeving van Roodeschool & Oosteinde. Zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger van uw uitvaartvereniging, ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. En ook dan geldt: meestal zijn de uitvaartkosten bij ons lager dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Crematies in Roodeschool en Oosteinde 

Crematies van overledenen uit  Roodeschool en Oosteinde vinden veelal plaats in crematorium Stilleweer aan de Stilleweersterweg 1 in Appingedam. Een andere mogelijkheid is het crematorium aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen.

Deze beide crematoria bieden voor elke crematieplechtigheid passende ruimte. Voor crematies met bezoekersaantallen van klein tot groot kunt u hier terecht. Crematorium Groningen biedt bovendien de mogelijk van cremeren in de avonduren. Komen er maximaal 35 bezoekers naar de crematieplechtigheid, dan kan deze ook plaatsvinden in aula Memory aan de Noorderstraat 22 in Warffum.

Het is mogelijk om te kiezen voor een ander dan de genoemde crematoria. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Begraafplaatsen in Roodeschool en Oosteinde

Begrafenissen van overledenen uit Roodeschool en Oosteinde vinden meestal plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Radsweg 9 in Oosteinde. Het beheer van deze gemeentelijke begraafplaats is in handen van de gemeente Eemsmond.

Ruimtes voor begrafenisplechtigheden in Roodeschool en Oosteinde

In Roodeschool en Oosteinde hebt u keuze uit diverse locaties voor het houden van begrafenisplechtigheden.

  • Kerk De Ontmoeting aan de Hooilandsweg 75 in Roodeschool is in gebruik bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN-) gemeente Roodeschool. De kerk is beschikbaar voor het houden van uitvaartplechtigheden.
  • Plechtigheden voor begrafenissen en crematies kunnen in Roodeschool worden gehouden in het kerkgebouw van de gereformeerde kerk vrijgemaakt gemeente Roodeschool aan de Hooilandseweg 80.
  • 't Nijkerkje aan de Radsweg 11 in Oosteinde is een gemeentelijk monument. Het sfeervolle, authentieke kerkje wordt beheerd door stichting Behoud 't Nijkerkje, die zich inzet om de kerk in Oosteinde te bewaren als cultureel erfgoed. De kerk is beschikbaar als ruimte voor uitvaartplechtigheden.
  • Het meest noordelijk gelegen hotel van Nederland is het sfeervolle Hotel Ekamper in Oosteinde. Het hotel biedt naast horeca en overnachtingsgelegenheid ook zaalruimtes voor het houden van uitvaartplechtigheden.

Voor, tijdens én na de uitvaart staan wij voor u klaar!

Condoleances en informeel samenzijn in Roodeschool en Oosteinde 

In Roodeschool en Oosteinde zijn diverse gelegenheden beschikbaar voor condoleancebijeenkomsten of een informeel samenzijn na de begrafenis of crematie:

  • Dorpshuis Nieuw Calvaria aan de Hooilandseweg 18 is het sociale hart van Roodeschool. De zalen zijn te huur inclusief of exclusief catering. Het dorpshuis wordt beheerd door stichting Centrum voor Culturele en Maatschappelijke Belangen.
  • Informele bijeenkomsten en condoleances kunnen in Oosteinde plaatsvinden in dorpshuis Ons Huis aan de Radsweg 5 in Oosteinde. Het dorpshuis is in beheer bij stichting Ons Huis.
  • Het sfeervolle Hotel Ekamper in Oosteinde biedt zaalruimtes voor het houden van condoleances en informeel samenzijn na de uitvaart. Qua catering biedt dit hotel vele mogelijkheden.


Zaalruimtes bij kerken

Bij de verschillende kerken in Roodeschool en Oosteinde zijn zaalruimtes beschikbaar om na afloop van de uitvaart informeel samen te komen, al dan niet met condoleance.

Elke uitvaart voor een eerlijke prijs 

Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt elke begrafenis of crematie voor een eerlijke prijs, daar kunt u op vertrouwen. Wilt u een goedkope uitvaart? Of wenst u juist een uitbundige uitvaart met een riante plechtigheid? Van basic tot met vele extra’s, wat uw wensen ook zijn: Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt elke uitvaart met maximale betrokkenheid en zorg. U krijgt van ons altijd vooraf een open, heldere en volledige prijsopgave. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Kwaliteitsgarantie van begrafenissen en crematies

Er is maar één kans voor een laatste eerbetoon aan een overledene. Daarom moet elke uitvaart perfect zijn. Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt daarom zorg met persoonlijke betrokkenheid. Onze kwaliteitsgarantie:

Keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg is een garantie van kwaliteit en deskundigheid van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Dit kwaliteitskeur is een uitdrukkelijke erkenning dat wij werken met vakkundige medewerkers, betrouwbare afspraken en transparante prijzen.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Opbaren in Roodeschool en Oosteinde

Dorpshuis Ons Huis Oosteinde

Opbaren is in Oosteinde mogelijk in de aularuimte van dorpshuis Ons Huis aan de Radsweg 5. Het dorpshuis is in beheer bij stichting Ons Huis.

Aula Memory

Een andere opbaarmogelijkheid is aula Memory in Warffum. Aula Memory beschikt twee aparte opbaarkamers. Er is een zitkamer, waar u als nabestaanden in alle rust kunt verblijven als u een bezoek brengt aan uw overleden dierbare.

Thuisopbaring

U kunt ook kiezen voor thuisopbaring. Wij leveren alle materialen voor de thuisopbaring, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden. 


Rouwbrieven en bedankkaartjes

In rouwdrukwerk is tegenwoordig (bijna) alles mogelijk. Van traditionele, sobere kaarten met een grijze of zwarte rand tot moderne rouwkaarten, uitbundig of kleurrijk. Het kan een standaard rouwbrief zijn, gekozen uit vele voorbeelden, maar ook een geheel eigen ontwerp. U hebt bij het samenstellen van rouwdrukwerk keuze uit diverse kleurstellingen, formaten papier, stijlen, formaten, lettertypes, afbeeldingen en achtergronden. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Wij helpen u graag verder, bijvoorbeeld door voorbeelden te laten zien. Hebt u uw keuze gemaakt, dan ontwerpen en drukken wij de rouwkaarten volledig zoals u wenst. Ook zorgen wij er desgewenst voor dat een rouwadvertentie in een dagblad of weekblad in dezelfde stijl wordt opgemaakt.

Meer weten over persoonlijk rouwdrukwerk

Nazorg na de begrafenis of crematie

Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt desgewenst nazorg. Deze nabestaandenzorg kan bestaan uit hulp bij de zakelijke afwikkeling na het overlijden en andere administratieve zaken. Wilt u dat onze zorg niet stopt op de dag van de uitvaart? Wij blijven u graag terzijde staan, ook als de dag van de uitvaart achter de rug is 

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bekijk onze presentatiefilm Direct contact opnemen

 

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861