Begrafenissen en crematies met zorg in Warffum en Breede

Voor elke uitvaart in Warffum en Breede kunt u terecht bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Wij verzorgen begrafenissen en crematies op integere en persoonlijke wijze. U krijgt alle ruimte om op respectvolle wijze persoonlijk afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Samen met u zorgen wij voor een passend afscheid, een uitvaartplechtigheid die helemaal naar wens is van de overledene en nabestaanden.

Een persoonlijke uitvaart in Warffum en Breede

De wensen van de overledene en de nabestaanden staan centraal bij elke uitvaart. Met persoonlijke betrokkenheid organiseren wij elke begrafenis of crematie in Warffum en Breede: zichtbaar als het moet, onzichtbaar als het kan. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een kleinschalige familiebedrijf met een schat aan ervaring in de uitvaartzorg. Wij begeleiden u volledig bij het organiseren van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken.   

" Wij hebben alle gelegenheid gehad om zonder zorgen alles te verwerken en een plekje te geven."

- reactie van een nabestaande -

Crematies in Warffum en Breede

Crematies van overledenen uit Warffum, Breede en omgeving vinden in veel gevallen plaats in crematorium Stilleweer aan de Stilleweersterweg 1 in Appingedam. Een andere mogelijkheid is crematorium Groningen aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen. Deze beide crematoria bieden passende ruimte voor elke crematieplechtigheid. Er zijn bescheiden ruimtes beschikbaar voor crematies in kleinere kring en grote ruimtes voor meer grootschalige crematies. In crematorium Groningen behoort cremeren in de avonduren ook tot de mogelijkheden. Betreft het een kleinschalige crematieplechtigheid (tot 35 aanwezigen) dan kunt u er ook voor kiezen om deze te houden in aula Memory aan de Noorderstraat 22 in Warffum.

Hebt u voorkeur voor een ander crematorium? Wij informeren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Begraafplaatsen in Warffum en Breede 

In Warffum en Breede kunnen begrafenissen plaatsvinden op verschillende begraafplaatsen. In Warffum betreft dit de algemene begraafplaats aan de Noorderstraat 22. Een deel van deze begraafplaats – het voormalige hervormde kerkhof – is sinds 1885 in gebruik als Joodse begraafplaats. Hier zijn 29 Joodse graven en een gedenkteken voor de 22 Joodse oorlogsslachtoffers uit Warffum en omgeving te vinden. Begraven in Breede kan op de begraafplaats van de hervormde kerk, direct naast het witte kerkgebouw.

Diverse ruimtes voor begrafenisplechtigheden

In Warffum en Breede zijn diverse locaties voor het houden van begrafenisplechtigheden. Dit kan in Warffum in de voormalige gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat 27 en in de Sebastiaankerk aan de Torenweg 16. In Breede vinden begrafenissen meestal plaats in de hervormde kerk. Dit sfeervolle, Romanogotische kerkgebouw biedt plaats aan groepen tot maximaal 80 personen. Bij de Roakeldaishal, aan de Oostervalge 52a, kunt u terecht voor een grote uitvaart waar heel veel belangstellende verwacht worden. Betreft het een kleinschalige begrafenisplechtigheid (tot 35 aanwezigen) dan kunt u er ook voor kiezen om deze te houden in aula Memory aan de Noorderstraat 22 in Warffum.

Voor, tijdens én na de begrafenis of crematie staan wij voor u klaar.

Condoleances en informeel samenzijn in Warffum en Breede 

Voor condoleancebijeenkomsten of een informeel samenzijn na de begrafenis of crematie zijn er in Warffum en Breede diverse gelegenheden beschikbaar:

Grand café het Spijslokaal in Openluchtmuseum Het Hoogeland is een sfeervolle horecagelegenheid met auditorium. Deze is gevestigd in de prachtige oude bewaarschool van het openluchtmuseum.

Pro Rege aan het Oosterkerkpad 7a in Warffum is het verenigingsgebouw van de gereformeerde kerk in Warffum. U kunt hier terecht voor condoleances en bijeenkomsten na de uitvaartplechtigheid.

Nostalgisch bruin café ’t Zielhoes is gevestigd in de voormalige sluiswachterswoning aan de voet van de zeedijk in Noordpolderzijl. De sfeervol ingerichte zaalruimte in de voormalige schuur van ’t Zielhoes biedt ruimte aan bijeenkomsten tot 120 gasten.

Wat te doen bij overlijden?

U kunt te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861, ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld. Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Was u lid van uitvaartvereniging Warffum? Deze vereniging is inmiddels geruime tijd geleden opgeheven. U kunt ons dan ook te allen tijde inschakelen!

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Wist u dat de kosten van onze uitvaarten bijna altijd de laagste zijn? Daarbij maakt het niet uit of u een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging. U kunt voor elke begrafenis of crematie bij ons terecht, ook als uw verzekering of vereniging u als eerste naar een ander doorverwijst. Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Bent u aangesloten bij een uitvaartverzekering, dan krijgt u waarschijnlijk ‘ledenkorting’ als u de begrafenis of crematie laat verzorgen door de uitvaartverzorger waarmee verzekering een vaste overeenkomst heeft. Weet u eigenlijk wel hoe hoog die korting is? Dat kunt u heel gemakkelijk achterhalen: vraag een offerte bij uw verzekeraar en een vergelijkende offerte bij ons. U krijgt van ons een heldere, complete prijsopgave en meestal zal blijken: Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt de scherpste prijs.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de omgeving Warffum & Breede. Zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger van uw uitvaartvereniging, ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. En ook dan geldt: meestal zijn de uitvaartkosten bij ons lager dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Uitvaarten met zorg tegen eerlijke prijzen

Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt begrafenissen en crematies voor een eerlijke prijs. Van een goedkope uitvaart tot een plechtigheid en uitvaart met vele extra’s, wij verzorgen het altijd met betrokkenheid en zorg. U krijgt van ons altijd vooraf een open, heldere en volledige prijsopgave. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Garanties van kwaliteit

Wilt u graag zeker weten dat de uitvaart helemaal naar wens wordt verzorgd? Wij begrijpen heel goed dat u graag vooraf zeker wilt weten dat wij alles perfect voor elkaar hebben. Daarom bieden wij u een kwaliteitsgarantie:

Keurmerk Uitvaartzorg

Wij zijn in het bezit van Keurmerk Uitvaartzorg. Dit keurmerk garandeert onze kwaliteit en deskundigheid en geeft u de zekerheid dat Uitvaartzorg van Stad tot Wad werkt met vakbekwame medewerkers, duidelijke afspraken en heldere prijzen.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Opbaren in Warffum en Breede

Aula Memory

Opbaren van overledenen in Warffum en Breede gebeurt in veel gevallen in aula Memory. Deze aula beschikt over een zitkamer, waar u als nabestaanden in alle rust kunt verblijven als u een bezoek brengt aan uw overleden dierbare. U vindt in aula Memory twee aparte opbaarkamers.


Thuisopbaring

U kunt ook kiezen voor thuisopbaring. Wij leveren alle materialen voor de thuisopbaring, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden.

Meer over opbaren >> 

Rouwbrieven en bedankkaartjes

Van sober tot uitbundig, standaard of heel persoonlijk: (bijna) alles is tegenwoordig mogelijk in rouwdrukwerk. Voor rouwkaarten en bedankkaartjes hebt u keuze uit vele kleuren, papiersoorten, stijlen, formaten, lettertypes, afbeeldingen en achtergronden. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het maken van uw keuze en laten u desgewenst voorbeelden zien. Vervolgens ontwerpen en drukken wij de rouwbrieven geheel zoals u wenst. Ook zorgen wij er desgewenst voor dat een overlijdensadvertentie in de krant in dezelfde stijl wordt opgemaakt.

Meer over persoonlijk rouwdrukwerk >>

Nazorg na de begrafenis of crematie

Uitvaartzorg van Stad tot Wad staat desgewenst na de begrafenis of crematie voor u klaar met nabestaandenzorg. Zo kunnen wij u helpen bij administratieve zaken of bij een goede zakelijke afwikkeling. Wilt u dat onze zorg niet stopt op de dag van de uitvaart? Wij helpen u graag met ondersteuning op maat.

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad?

Neem een kijkje bij ons achter de schermen

Of neem direct contact met ons op

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861