Groene uitvaart

In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Bij een groene uitvaart voert duurzaamheid de boventoon, zowel in materiaalgebruik als in energieverbruik. Goede arbeidsomstandigheden (het welbevinden van de mens) horen daar ook bij. Er zijn verschillende mogelijkheden om een uitvaart meer duurzaam te maken.

eco-kist Gaykinga, bekleed met ongebleekt biologisch katoen Eco-kisten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt bijvoorbeeld een eco-kistenserie, die gemaakt wordt met speciale aandacht voor milieu en maatschappij en voldoet aan de MVO-regelgeving. Zoals kist 'Gaykinga', die gemaakt is van afvalhout door medewerkers van een werkvoorzieningschap. Voor de bekleding van de kist is ongebleekt biologisch katoen gebruikt.

Natuurlijke kist

Kist 'Widdama' is volledig handgemaakt van, uit Nederland afkomstig, windgedroogd hout. In plaats van schroeven zijn er houten penverbindingen gebruikt en is de afbreekbare lijm op waterbasis. In plaats van katoenen bekleding wordt de kist bekleed met een bed van mos, gemaakt van restafval van o.a. moswanden. Bamboe bekleding (lijkt op katoen) is tegen meerprijs mogelijk. De kist heeft geen handgrepen, maar wordt gedragen met 3 draagstokken die in de uitsparingen onder de kist worden gestoken. De kist is 100% afbreekbaar en geschikt voor natuurbegraven.

Duurzame Natuur uitvaartkist

draagplank Juist met een lijkwade van katoen Draagplank en lijkwade

In plaats van een uitvaartkist kan ook gekozen worden voor een draagplank, bijvoorbeeld de 'Juist'. Deze draagplank is van ongelakt hout, heeft 8 handgrepen en kan met of zonder matras en kussen geleverd worden. Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt ook een uitgebreide collectie lijkwades van verschillende stoffen.

Bent u geïnteresseerd in een groene begrafenis of crematie? 
Vraag gerust naar de mogelijkheden.

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861