Wat helpen kan

Wanneer wij een uitvaart verzorgen, reiken wij vaak een aantal mogelijkheden aan waarvan we hopen dat ze wat troost bieden, een beetje helpen bij de rouwverwerking.

pinbroche met troostengeltje Troostengeltje

Het troostengeltje staat voor verbondenheid: voor de één betekent het, dat de overledene ondanks de dood altijd met hem/haar mee zal gaan; voor de ander dat de overledene altijd in zijn/haar gedachten of hart zal zijn. Het engeltje wordt links, boven het hart gedragen.

Rouw armbandje Rouwbandje

Aan kinderen die bijvoorbeeld één van hun ouders verliezen, geven we vaak rouwbandjes. Witte armbandjes waarop de tekst staat ‘Ik zal je nooit vergeten’.

Troostpopje

Als er een kindje is overleden geven wij aan het kindje zelf altijd een troostpopje mee. En als er broertjes of zusjes zijn mogen zij ook een troostpopje uitzoeken. Zo hebben ze een tastbare herinnering aan hun overleden broertje of zusje.

Windlichtje windlichtjes

Een eigen windlichtje maken is een hele speciale manier van herdenken. Het helpt vooral kinderen bij het verwerken van het verlies. Het windlichtje geven we als pakketje en kan heel eenvoudig in elkaar gezet worden. De doorschijnende velletjes kalkpapier kunnen ingekleurd worden met viltstiften. En met een LED-lampje er in kan het veilig branden.

Tekenkist

Zo noemen wij de kisten van onbehandeld hout uit onze collectie uitvaartkisten. Er kan op getekend of geschilderd worden. We leveren er een houten opbergdoos met viltstiften bij. De opbergdoos heeft de vorm van een hart.

vlindersluiting kist Vlindersluiting op kist

In plaats van de gebruikelijke knop kan een houten vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten. De vlinder wordt vaak gebruikt door families met kinderen. Zij beschilderen voor hun overleden opa, oma, vader of moeder een of meer vlinders, die op een zorgvuldig gekozen moment op de kist worden gedraaid. Onbeschilderd is de vlinder overigens ook heel mooi.

Na het afscheid kan de vlinder een blijvende herinnering vormen. Ze wordt dan van de kist gedraaid en mee naar huis genomen. Op een kandelaar met een waxinelichtje vormt het een bijzonder monumentje.

fotolijst met rouwkaart Fotolijst met rouwkaart

Zodra de rouwkaart klaar is zetten we deze in een mooie fotolijst bij de overledene. Tijdens de uitvaartplechtigheid staat de lijst in de ontvangstruimte, bij het condoleanceregister. Zo weten belangstellenden direct dat ze op de juiste locatie zijn.

Met de luxe fotolijst willen we benadrukken dat de overledene er mocht zijn en voor zijn familie en/of vriendenkring belangrijk was.

Vingerafdruk maken

Een vingerafdruk is een tastbaar aandenken. De afdruk maken we het liefst zo snel mogelijk na het overlijden. Dit doen we digitaal en/of met een speciale pasta. De afdruk kan op verschillende manieren in en op een sieraad worden verwerkt. Hieronder een aantal van onze sieraden waarop een vingerafdruk gezet kan worden.

Sieraden zijn er vanaf ongeveer € 90,00. 
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Een goed afscheid

 

Goed afscheid nemen helpt bij het dragen van de pijn en van het verlies. Het is het fundament van goede rouwverwerking.

 

Samen met u zorgen we voor een goed afscheid.

 

Wij staan naast u.