Elke uitvaart in Appingedam een passend afscheid

Uitvaartzorg van Stad tot Wad vindt een passend afscheid belangrijk. Want een passend afscheid biedt de nabestaanden troost. Uw wensen zijn daarbij het uitgangspunt. Wij staan naast u en verzorgen de begrafenis of crematie integer en persoonlijk.

Voor elke uitvaart in Appingedam

Bij een uitvaart is elk aspect belangrijk. Want goed afscheid nemen van een dierbare helpt bij de rouwverwerking. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een kleinschalig, betrokken familiebedrijf in Noord Groningen dat al ruim 45 jaar bestaat. Wij zijn gecertificeerd voor het Keurmerk Uitvaartzorg. Wij spreken de taal van deze streek en zijn op de hoogte van plaatselijke gebruiken. Vanaf het eerste contact tot het laatste gesprek zorgt de uitvaartverzorger voor de organisatie van de uitvaart, samen met een vakkundig team.

,,Dank jullie wel voor de Groninger nuchterheid en klantgerichtheid. Wij gunnen iedereen een uitvaart en begeleiding hierin zoals wij dat van jullie team hebben mogen ervaren.’’

- reactie van een nabestaande -

Wat te doen bij overlijden?

U kunt te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861, ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld. Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Hebt u een uitvaartverzekering? Of bent u lid van een uitvaartvereniging? Het maakt het niet uit waar de verzekering of het lidmaatschap loopt, Hoe de uitvaart ook wordt bekostigd, de ervaring leert dat de kosten van onze uitvaarten bijna altijd lager zijn. U kunt altijd, zonder toestemming van de verzekering of vereniging gebruik maken van onze diensten.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Hebt u een uitvaartverzekering, dan is de kans groot dat u ‘ledenkorting’ krijgt aangeboden door de vaste uitvaartverzorger van de verzekering. Maar hoe hoog is die korting? En wat betaalt u uiteindelijk? Vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en u zult zien: onder de streep bent u bij ons meestal het voordeligst uit!

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de regio Appingedam. Zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger van uw uitvaartvereniging, ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. En ook dan geldt: meestal zijn de uitvaartkosten bij ons lager dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Thuis opbaren

Nabestaanden kiezen steeds vaker voor thuis opbaren. Wilt u weten of dat mogelijk is? Wij adviseren u graag. Bij een thuisopbaring zorgt Uitvaartzorg van Stad tot Wad voor alle benodigdheden. Bij thuis opbaren komen we dagelijks langs om te controleren of alles goed gaat.

Opbaren in rouwcentrum 

Als thuis opbaren niet kan of u wilt dat niet, maken we meestal gebruik van de rouwcentra in Appingedam of Delfzijl.

  • Rouwcentrum Stilleweer in Appingedam biedt één rouwkamer
  • Uitvaartcentrum Fivelhof in Delfzijl beschikt over acht rouwkamers

in uitvaartcentrum Stilleweer in Appingedam is een rouwkamer

 

Plechtigheid bij uitvaart 

Appingedam kent diverse locaties waar de uitvaartplechtigheid of condoleance kunnen plaatsvinden. Voor zowel een begrafenis als een crematie maken wij meestal gebruik van uitvaartcentrum en crematorium Stilleweer. Deze aula met uitzicht over de landerijen heeft ruimte voor uitvaarten met maximaal ongeveer 250 aanwezigen. Andere locaties zijn onder meer landgoed Ekenstein, een prachtige historische locatie in de nabijheid van Appingedam, de Nicolaïkerk in Appingedam en restaurant ’t Regthuys in Wirdum, vlakbij Appingedam.

Laatste rustplaats

Begraven in Appingedam is mogelijk op de gemeentelijke begraafplaats Stilleweer aan de Stilleweersterweg. Deze begraafplaats ligt in het Groninger landschap, aan de rand van Appingedam. Op begraafplaats Rusthof in Appingedam is begraven alleen nog mogelijk in gereserveerde graven.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Gedenken van uw dierbare

Uw wensen staan bij ons voorop. Ook als het gaat om urnen, as-sieraden en vingerafdruksieraden helpen wij u graag. U kunt bij ons uw keuze maken uit een uitgebreide collectie. En voor een gedenksteen verwijzen wij u door.

Nazorg na uitvaart

Onze zorg stopt niet op de dag van de begrafenis of crematie. Bij een goede zakelijke afwikkeling ondersteunen wij u ook graag. Nabestaandenzorg helpt u namens ons een begin te maken met de administratieve zaken. Als u dat wilt biedt deze organisatie ook uitgebreidere ondersteuning.

Wilt u meer weten over ons?

In een kort filmpje geven wij u een kijkje achter de schermen bij ons.

Neem gerust contact met ons op

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs. Onze dienstverlening begint overigens niet altijd pas bij overlijden. Ook als u vooraf alles wilt regelen en vastleggen, voor uzelf of voor uw ouders, kunt u altijd contact met ons opnemen.

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861