Elke uitvaart in Delfzijl respectvol, integer en persoonlijk

Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt elke uitvaart in Delfzijl en omgeving respectvol, integer en persoonlijk. Wij staan naast u en verzorgen de begrafenis of crematie zoals u het wilt. Samen zorgen we voor een goed afscheid.

Een uitvaart is meer dan alleen professioneel regelen

Het team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt uitvaarten in Delfzijl van A tot Z. Ons familiebedrijf bestaat al ruim 50 jaar. Wij zijn een kleinschalige, betrokken uitvaartverzorger in Noord-Groningen, in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. We spreken Gronings en kennen de lokale gewoonten. Met persoonlijke betrokkenheid adviseren wij graag. Zo helpen wij u bij het maken van de beste keuzes. Wij nemen u alle zorg en - als u dat wilt - ook alle werk uit handen.

,,Ondanks het verdriet hebben we een goede week gehad en jullie organisatie op de achtergrond heeft daartoe bijgedragen.’’

- reactie van een nabestaande -

Wat te doen bij overlijden?

U kunt te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861, ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld. Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Of u nou een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging: de ervaring leert dat de kosten van onze uitvaarten bijna altijd lager zijn. Het maakt het niet uit waar u verzekerd of lid bent, u kunt altijd bij ons terecht.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Hebt u een uitvaartverzekering, dan is de kans groot dat u ‘ledenkorting’ krijgt aangeboden door de vaste uitvaartverzorger van de verzekering. Maar hoe hoog is die korting? En wat betaalt u uiteindelijk? Vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en u zult zien: onder de streep bent u bij ons meestal het voordeligst uit!

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de regio Delfzijl. Zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger van uw uitvaartvereniging, ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. En ook dan geldt: meestal zijn de uitvaartkosten bij ons lager dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Thuis opbaren

Thuis opbaren Delfzijl Nabestaanden kiezen er steeds vaker voor om hun overleden dierbare thuis op te baren. Dat is in veel gevallen mogelijk, maar niet altijd. Wilt u weten of dat in uw situatie kan? Neem gerust contact op voor advies. Bij een opbaring in huis zorgen wij voor alle benodigdheden, zoals een bedkoeling. Maar ook rouwschermen en vloerkleden, om een gedeelte van het huis tot rouwkamer te maken.

Opbaren

Als thuis opbaren niet mogelijk of wenselijk is maken wij meestal gebruik van de faciliteiten van uitvaartcentrum Fivelhof in Delfzijl, dat over acht rouwkamers beschikt.

Plechtigheid bij uitvaart

In Delfzijl zijn er verschillende locaties voor uitvaartplechtigheid en condoleance. Zo is er de zaal achter de Kruiskerk in Delfzijl: gebruik van deze ruimte is ook geschikt als er niet zo veel geld is. Of Landgoed Ekenstein bij Appingedam: een sfeervolle, historische locatie, waar na afloop ook gegeten en eventueel overnacht kan worden. Ook kunt u kiezen voor de ruime aula van uitvaartcentrum Fivelhof, het Congrescentrum De Molenberg of de Evenementenhal, beide met plaats voor heel veel genodigden, het Eemshotel en hotel restaurant De Boegschroef.

Gedenken van uw geliefde

De behoefte om de overledene te gedenken neemt de laatste jaren toe. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Uitvaartzorg van Stad tot Wad kan u daarbij helpen en biedt een uitgebreide collectie urnen, as-sieraden en vingerafdruksieraden. Voor een gedenksteen verwijzen wij u graag door.

Zorg na de uitvaart

Onze steun en begeleiding stopt niet op de dag van begrafenis of crematie. Want ook daarna moet er vaak nog heel veel worden geregeld. Nabestaandenzorg helpt u namens ons een begin te maken met de administratieve zaken. Het is ook mogelijk om uitgebreidere ondersteuning te krijgen waar Nabestaandenzorg u bij kan adviseren en helpen.

Meer over ons weten?

Bekijk dan ons filmpje ‘Een kijkje achter de schermen

Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs. Onze dienstverlening begint overigens niet altijd na een overlijden. Ook als u vooraf alles wilt regelen en vastleggen, voor uzelf of voor uw ouders, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Crematie in Delfzijl

Het dichtstbijzijnde crematorium in de omgeving van Delfzijl staat in Appingedam: crematorium Stilleweer. Het crematorium ligt middenin het Groninger landschap.

In dit crematorium vinden de meeste crematieplechtigheden ook plaats. U kunt er ook voor kiezen om de crematieplechtigheid niet in het crematorium te houden, maar op een van de andere, hierboven genoemde locaties.

crematorium Stilleweer in Appingedam

Begrafenis in Delfzijl

Begraven in Delfzijl zelf is mogelijk op de algemene begraafplaats Maarhof aan de Weg naar den Dam. Op de algemene begraafplaats aan de Koningin Julianalaan kan alleen nog begraven worden als er gereserveerde graven zijn.
Begrafenis Delfzijl

Ook in de omliggende dorpen van (de gemeente) Delfzijl zijn er diverse algemene begraafplaatsen en kerkhoven:

 • Algemene begraafplaats Wagenborgen
 • Begraafplaats Luingaweg Bierum
 • Begraafplaats NH-kerk Borgsweer
 • Begraafplaats Bredelaan Farmsum
 • Begraafplaats Hoofdweg-Stelterweg Godlinze
 • Begraafplaats Nansumerweg Holwierde
 • Begraafplaats Kloosterweg Krewerd
 • Begraafplaats Fraeilemaweg Losdorp
 • Begraafplaats Kerklaan Meedhuizen
 • Begraafplaats Hoofdweg-Zuid Spijk
 • Begraafplaats Kerkpad Termunten
 • Begraafplaats Torenpad Uitwierde
 • Begraafplaats Hoofdweg Wagenborgen
 • Begraafplaats AE-weg Woldendorp

 

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861