Elke uitvaart persoonlijk & integer in Spijk, Bierum & Losdorp

Wij verzorgen alle begrafenissen en crematies in Spijk, Bierum & Losdorp op persoonlijke en integere wijze. Uitvaartzorg van Stad tot Wad vindt het belangrijk dat u voor en tijdens de uitvaart alle ruimte krijgt om op respectvolle wijze persoonlijk afscheid te nemen van de overledene. Samen met u zorgen wij voor een passend afscheid, een uitvaartplechtigheid die helemaal naar wens is van u als nabestaanden en uw dierbare.

Een persoonlijke uitvaart in Spijk, Bierum & Losdorp

Wij zijn zichtbaar als het moet en onzichtbaar als het kan. Persoonlijke wensen en voorkeuren staan voorop bij elke uitvaart die wij verzorgen. Met integere betrokkenheid nemen wij de organisatie van elke uitvaart in Spijk, Bierum & Losdorp voor onze rekening. Als kleinschalig familiebedrijf met een rijke historie in de uitvaartbranche brengen wij een schat aan ervaring in de uitvaartzorg mee. Wij begeleiden u volledig na het overlijden, bij het organiseren en houden van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken.  

"Wij bedanken de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad voor de begeleiding en voor de ruimte die we kregen voor onze persoonlijke inbreng vanaf de dag van overlijden tot en met de uitvaart."

- reactie van een nabestaande -

Wat te doen bij een sterfgeval?

Bij een sterfgeval kunt u te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861. Dat kan ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld. Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartvereniging Spijk

Ieder lid van Uitvaartvereniging Spijk is vrij in de keuze van uitvaartverzorger. Daarbij is de enige voorwaarde dat de uitvaartverzorger de werkwijze en huisregels van de begraafplaats en de uitvaartvereniging respecteert en - als dat van toepassing is - bijvoorbeeld gebruik maakt van de dragers van de vereniging. U kunt ons dan ook te allen tijde inschakelen! Wij nemen vervolgens contact op met de vereniging, zodat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Hebt u een uitvaartverzekering? Of bent u lid van een uitvaartvereniging? Het maakt het niet uit waar de verzekering of het lidmaatschap loopt, Hoe de uitvaart ook wordt bekostigd, de ervaring leert dat de uitvaartkosten bij ons bijna altijd lager zijn. U kunt altijd, zonder toestemming van de verzekering of vereniging gebruik maken van onze diensten.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Als lid van een uitvaartverzekering krijgt u ‘ledenkorting’ van uw verzekeringsmaatschappij. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar vraagt u zich eens af: hoe hoog is die korting nou echt. Wat u uiteindelijk moet betalen, daar gaat het om. Daarom adviseren wij: vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en maak dan uw keuze. Dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de omgeving Spijk, Bierum & Losdorp. Van sommige verenigingen zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger. Ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. Zelfs als wij geen structurele samenwerking hebben met uw uitvaartvereniging, zijn door ons verzorgde uitvaarten meestal goedkoper dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Crematies in Spijk, Bierum & Losdorp

Crematies van overledenen uit Spijk, Bierum & Losdorp en omgeving vinden veelal plaats in crematorium Stilleweer aan de Stilleweersterweg 1 in Appingedam. U kunt ook kiezen voor het crematorium aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen.

Voor elke crematieplechtigheid bieden beide crematoria passende ruimte, zowel voor crematies in kleinere kring als voor grootschalige crematies. Gaat uw voorkeur uit naar een crematie in de avonduren? Dat kan in crematorium Groningen. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ander crematorium of een andere locatie om de plechtigheid te houden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Begraafplaatsen in Spijk, Bierum & Losdorp

In Spijk, Bierum & Losdorp kunnen begrafenissen plaatsvinden op verschillende begraafplaatsen:

 • de algemene begraafplaats aan de Hoofdweg-Zuid in Spijk

 • de algemene begraafplaats aan de Luingaweg in Bierum

 • begraafplaats Fraylema aan de Fraeilemaweg in Losdorp (geen ruimingsplicht)

Diverse ruimtes voor begrafenisplechtigheden

In Spijk, Bierum en Losdorp bevinden zich diverse locaties voor het houden van begrafenisplechtigheden.

 • De van oorsprong 13e eeuwse Andreaskerk in Spijk kreeg aan het begin van de 20e eeuw een sierlijke open toren. Sinds 2014 is de kerk in bezit van stichting Oude Groninger Kerken.
 • De Sebastiaankerk is een romanogotische kerkgebouw op de wierde van Bierum en valt op door de markante, grote steunbeer die tegen de toren is gebouwd om verzakking te voorkomen. In het kerkgebouw zijn enkele opvallende schilderingen te vinden.
 • De Irenekerk in Bierum is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw als gereformeerde kerk en nu in gebruik als kerkgebouw van de protestantse gemeente Bierum, Holwierde & Krewerd.
 • De Johanneskerk in Losdorp met kloostermoppen gebouwde zaalkerk uit de 13e eeuw, die in de 18e eeuw grondig is herbouwd. De Johanneskerk is gebouwd op een wierde en omgeven door een gracht en kerkhof. De kerk is voorzien van een rijk gesneden preekstoel, koperen bankkandelaars en gebrandschilderde glas-in-loodramen met bijbelse en allegorische symbolen.

Wij staan wij voor u klaar voor, tijdens én na de uitvaart!

Uitvaarten naar wens tegen eerlijke prijzen 

Wilt u een goedkope uitvaart? Of wenst u juist een uitvaart en plechtigheid met vele extra’s? Wat uw wensen ook zijn, Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt begrafenissen en crematies altijd met maximale betrokkenheid en zorg. Uit ervaring weten we dat onze kosten laag zijn en dat we eerlijke prijzen hanteren, daar kunt u op vertrouwen. Daarom krijgt u van ons vooraf altijd een open, heldere en volledige prijsopgave. Zo weet u exact waar u aan toe bent.

Bekijk hier  de Basis uitvaartpakketten

Bekijk hier  drie voorbeelden van een uitvaart op maat

Condoleances en informeel samenzijn in Spijk, Bierum en Losdorp

Voor condoleancebijeenkomsten of een informeel samenzijn na de begrafenis of crematie zijn er in Spijk, Bierum en Losdorp diverse gelegenheden beschikbaar:

 • Voormalig kerkelijk gebouw en verenigingsgebouw MFC Pro Rege aan de Nesweg 1 in Spijk is nu in gebruik als multifunctioneel centrum voor het dorp. De stichting MFC die het gebouw exploiteert, hanteert 'billijke prijzen' voor zaalhuur.
 • Verenigingsgebouw Irene van de protestantse kerk Bierum, Holwerd & Krewerd aan de  Hereweg 27 Bierum, tegenover de Irenekerk. 
 • Verenigingsgebouw Het Centrum tegenover de Sebastiaankerk aan het, Schoolpad 7 in Bierum.
 • Knus restaurant 'Bij Neel en Geer' in de voormalige schapenschuur en koeienstal van de boerderij van Neeltje en Gerard aan de Hereweg 8 in Bierum, is bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met een wat minder formele sfeer. 
 • In dit sfeervolle restaurant Eemshaven aan de Schafferweg 29 in Losdorp bevinden zich twee zalen die zich uitstekend lenen voor het houden van plechtigheden bij begrafenissen en crematies.


Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Garanties van kwaliteit

De kwaliteit staat bij ons voorop bij elke uitvaart. Wij doen er alles aan om elke uitvaart van A tot Z voor elkaar te hebben en dat dragen wij graag uit. Daarom bieden wij u de volgende kwaliteitsgarantie:

Keurmerk Uitvaartzorg

Ons Keurmerk Uitvaartzorg garandeert de kwaliteit en deskundigheid van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Zo geeft dit kwaliteitskeur u de zekerheid dat wij werken met vakkundige medewerkers, betrouwbare afspraken en transparante prijzen.

Opbaren in Spijk, Bierum en Losdorp

Opbaren in verenigingsgebouwen en uitvaartcentra

De meeste verenigingsgebouwen hebben van oudsher een opbaargelegenheid. Daarnaast zijn er in de regio opbaargelegenheden in de uitvaartcentra Stilleweer in Appingedam en Fivelhof in Delfzijl.

Thuisopbaring

Naast opbaring in verenigingsgebouwen en uitvaartcentra is er de mogelijkheid van thuisopbaring. Wij leveren alle materialen voor de thuisopbaring, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden.

Meer over opbaren

Rouwbrieven en bedankkaartjes

(Bijna) alles is tegenwoordig mogelijk in rouwdrukwerk. Van het traditionele, sobere rouwrandje tot moderne, uitbundige en kleurrijke rouwkaarten. U kunt kiezen voor standaard of heel persoonlijk. U hebt bij het samenstellen van rouwbrieven en bedankkaartjes keuze uit diverse kleurstellingen, soorten papier, stijlen, formaten, lettertypes, afbeeldingen en achtergronden. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze, bijvoorbeeld door u voorbeelden te laten zien. Hebt u uw keuze gemaakt, dan ontwerpen en drukken wij de rouwkaarten volledig zoals u wenst. Ook zorgen wij er desgewenst voor dat een rouwadvertentie in een dagblad of weekblad in dezelfde stijl wordt opgemaakt.

Meer over persoonlijk rouwdrukwerk

Nazorg na de begrafenis of crematie

Na de begrafenis of crematie staat Uitvaartzorg van Stad tot Wad voor u klaar met nabestaandenzorg. Zo bieden wij u desgewenst hulp bij de zakelijke afwikkeling en andere administratieve zaken. Wilt u dat onze zorg niet stopt op de dag van de uitvaart? Wij helpen u graag met ondersteuning op maat.

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad 

Bekijk onze presentatiefilm     Of neem direct contact met ons op

 

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861