Integere, persoonlijke en respectvolle uitvaarten in Eenrum en Mensingeweer

Wilt u op integere en respectvolle wijze persoonlijk afscheid nemen van een overleden dierbare in Eenrum, Mensingeweer en omgeving? Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt de begrafenis of crematie met bijbehorende plechtigheid precies naar wens van de overledene en nabestaanden. Wij staan naast u in aanloop naar, tijdens én na de uitvaart. Met elkaar zorgen wij voor een passend afscheid.

Wat te doen bij overlijden?

U kunt te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861, ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld. Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartvereniging Eenrum

Ieder lid van uitvaartvereniging Eenrum is vrij in de keuze van uitvaartverzorger. U kunt ons dan ook te allen tijde inschakelen! Wij nemen daarna contact op met de vereniging, zodat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Hebt u een uitvaartverzekering? Of bent u lid van een uitvaartvereniging? Het maakt het niet uit waar de verzekering of het lidmaatschap loopt, Hoe de uitvaart ook wordt bekostigd, de ervaring leert dat de kosten van onze uitvaarten bijna altijd lager zijn. U kunt altijd, zonder toestemming van de verzekering of vereniging gebruik maken van onze diensten.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Bent u aangesloten bij een uitvaartverzekering, dan krijgt u waarschijnlijk ‘ledenkorting’ als u de begrafenis of crematie laat verzorgen door de uitvaartverzorger waarmee verzekering een vaste overeenkomst heeft. Weet u eigenlijk wel hoe hoog die korting is? Dat kunt u heel gemakkelijk achterhalen: vraag een offerte bij uw verzekeraar en een vergelijkende offerte bij ons. U krijgt van ons een heldere, complete prijsopgave en meestal zal blijken: Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt de scherpste prijs.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de regio Eenrum & Mensingeweer. Van sommige verenigingen zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger. Ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. Zelfs als wij geen structurele samenwerking hebben met uw uitvaartvereniging, zijn door ons verzorgde uitvaarten meestal goedkoper dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Uitvaart met persoonlijke betrokkenheid in Eenrum en omgeving

Op persoonlijke en betrokken wijze verzorgt ons kleinschalige familiebedrijf al ruim 45 jaar uitvaarten. U kunt bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad terecht voor begrafenissen en crematies in Eenrum en omgeving. De wensen van de overledene en nabestaanden staan bij ons altijd centraal. En vindt u het soms lastig om bepaalde keuzes te maken, dan staan wij u graag bij. 

 ‘Wij dachten dat hij niet heel veel wilde, maar het bleek dat hij heel veel wensen had. En je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal kan. Uiteindelijk was het een moeilijke dag maar ook zo mooi... zoals hij was...’

- reactie van een nabestaande -

Crematies van overledenen uit Eenrum en omgeving

Crematies van overledenen in Eenrum, Mensingeweer en omgeving vinden normaal gesproken plaats in het crematorium aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen. Dit crematorium biedt passende ruimte voor crematieplechtigheden in aanwezigheid van gezelschappen van klein tot zeer groot. Ook crematies in de avond zijn hier mogelijk. Desgewenst verzorgen wij de crematieplechtigheid in een ander crematorium.

Begrafenis in Eenrum of Mensingeweer

Eenrum heeft één begraafplaats. Dit is de kerkelijke begraafplaats aan de Kerkhofslaan. Deze meer dan 150 jaar oude begraafplaats wordt omgeven door linden en een monumentaal toegangshek met de tekst 'Gedenkt te sterven'. De (gemeentelijke) algemene begraafplaats in Mensingeweer is gelegen aan de Molenweg.

Wij staan naast u in aanloop naar, tijdens én na de uitvaart.

Plechtigheid in Eenrum en omgeving 

Uitvaartplechtigheden voor mensen uit Eenrum, Mensingeweer en omgeving kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden vanuit de statige, markante Laurentiuskerk die deel uitmaakt van het beschermd dorpsgezicht van Eenrum. Of in de prachtige, vermoedelijk in de 13e eeuw gebouwde, Michaëlkerk in Mensingeweer. 

links de Laurentiuskerk in Eenrum en rechts de Michaëlkerk in Mensingeweer

Condoleances en informeel samenzijn

Voor condoleancebijeenkomsten of een informeel samenzijn na de begrafenis of crematie zijn er diverse geschikte gelegenheden. Voorbeelden van locaties zijn:

Goede uitvaarten tegen eerlijke prijzen

Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt goede uitvaarten tegen eerlijke prijzen. Er bestaan vele mogelijkheden. Wenst u een goedkope begrafenis of crematie in Eenrum en omgeving? Of wilt u juist graag een zeer uitgebreide uitvaartplechtigheid? Wat u ook kiest, onze kwaliteit is gegarandeerd.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Keurmerk Uitvaartzorg

De kwaliteit en deskundigheid van Uitvaartzorg van Stad tot Wad wordt gegarandeerd door Keurmerk Uitvaartzorg. Dit keurmerk geeft u de zekerheid dat wij werken met vakbekwame medewerkers, duidelijke afspraken en heldere prijzen.

Opbaren in Eenrum en omgeving

Opbaren in Eenrum en omgeving kan in aula Poortje, vlakbij de Laurentiuskerk. Of in Dorpshuis De Oude School aan de Oudeschoolgang 3. Voor een respectvolle thuisopbaring leveren wij alle materialen, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden. Steeds meer nabestaanden kiezen voor het opbaren van hun overleden dierbaren in het eigen huis. Mensen vinden dit prettig omdat zij zo optimaal de ruimte krijgen om in alle rust afscheid te nemen.

Persoonlijk rouwdrukwerk 

In rouwdrukwerk - rouwkaarten en bedankkaartjes – is tegenwoordig veel mogelijk. Van sober tot uitbundig, standaard of heel persoonlijk. Zo hebben wij een prachtige rouwkaart ontworpen met daarop een zeer herkenbare afbeelding van de Laurentiuskerk in Eenrum. Ook zorgen we ervoor dat de overlijdensadvertentie voor de krant in dezelfde stijl wordt opgemaakt.

Uit onze eigen collectie© : rouwkaart, bijpassende advertentie en bedankkaartje van de Ainrommer toren. Teksten en lettertypes zijn voorbeelden

 Bekijk meer van ons persoonlijk rouwdrukwerk   

Gedenken tijdens Wereldlichtjesdag

Op Wereldlichtjesdag houden wij elk jaar een bijeenkomst voor ouders, broers, zussen, grootouders en andere familieleden van overleden kinderen. Met troostende woorden en muziek worden de kinderen herdacht. Dit gebeurt in de beslotenheid van de Notoarestoen in Eenrum. De organisatie is in handen van Uitvaartzorg van Stad tot Wad in samen- werking met Hilda Oostenbrink en Catja Havinga uit Wehe-den Hoorn. Wereldlichtjesdag wordt wereldwijd op de tweede zondag in december gehouden. Overal worden dan om 19.00 uur kaarsjes aangestoken.

De notoarestoen: wereldlichtjesdag 2017 aan de rand van de vijver, in de sneeuw

Nazorg na uitvaarten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad staat voor u klaar met nabestaandenzorg na de begrafenis of crematie. Zo kunnen wij u hulp bieden bij administratieve zaken of bij een goede zakelijke afwikkeling. Wilt u dat onze zorg niet stopt op de dag van de uitvaart? Wij helpen u graag met ondersteuning op maat.

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad?

Bekijk onze presentatiefilm Of neem direct contact met ons op

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861