Liefhebben heeft veel voeten in de aarde om zonder verdriet te kunnen zijn.


Liefhebben heeft veel voeten in de aarde om zonder verdriet te kunnen zijn.

Manny overleed na een herseninfarct en lijdensweg van tien weken op 26 augustus 2016 thuis.

We zijn in contact gekomen met Uitvaartzorg van Stad tot Wad op een open dag enige jaren geleden. De manier waarop ons toen werd tegemoet getreden en ons werd voorgelicht over de mogelijkheden die werden geboden, sprak ons direct aan. Onmiddellijk was de keuze gemaakt.

We hebben daarna onze wensen kenbaar gemaakt  in het boekje “Nu voor later”, dat we meekregen.

Manny overleed ‘s nachts om 00.1 uur op 26 augustus 2016. Onmiddellijk de arts en Ebel Kremer gebeld en verteld dat de tijd daar was. Het team van Ebel kwam direct in actie met alle middelen die nodig waren voor de verzorging en het opbaren, precies zoals Manny het heeft gewild. Thuis, op een baar toegedekt met een lijkwade waarbij het gezicht open bleef.

Monique en haar collega verzorgden Manny met respect en een grote betrokkenheid. Ook Ebel, die de verdere afwikkeling verzorgde, toonde zich heel betrokken door met een heel persoonlijke benadering in overleg de rouwkaart te ontwerpen aan de hand van twee gedichten, “Het Staintje” en “Mien Vlam” die ik voor Manny eens had geschreven, waarin ik haar heb verteld hoeveel ze voor mij betekende.

Twee dagen daarna kwam Signy Blokhuis om het levensverhaal van Manny door te nemen voor de toespraak tijdens de crematie plechtigheid. Uit de reacties van de aanwezigen bleek ons later dat allen diep geraakt waren door het verhaal dat Signy had verteld

Manny wilde op een Harley Davidson naar het crematorium worden vervoerd. Haar vader had vroeger een HD. Toen Manny werd geboren moest er geld op de plank komen en werd de HD verkocht. Pa plaagde haar er steeds mee. Daarom koos ze voor een Harley.

De persoonlijke en respectvolle benadering van Ebel en zijn team en niet te vergeten van Signy, verdient alle lof.

Het heeft de pijn en het verdriet niet kunnen wegnemen, maar wel kunnen verzachten. Klasse! Bedankt.

Molenrij 21-10-2016, Pieter Rijskamp en de kinderen


(Door op de foto's te klikken kunt u bijvoorbeeld de tekening van het steentje helemaal bekijken)

 

 

Op weg naar het crematorium in Groningen
de tekening die Pieter Rijskamp maakte bij het gedicht Het Staintje

Foto's

 
 

Bekijk ook

Uitvaartverzorging is een vak

Fijn dat ondanks de hitte pa thuis opgebaard kon worden. Dank jullie voor de fijne hartelijke begeleiding. Uitvaartverzorging is een vak en dat vak verstaan jullie.
Lees het hele bericht

Zorgvuldige en respectvolle afscheid

We willen jullie allemaal bedanken voor de zorgvuldige en respectvolle wijze van afscheid nemen. 
Lees het hele bericht