Liefhebben heeft veel voeten in de aarde om zonder verdriet te kunnen zijn.


Liefhebben heeft veel voeten in de aarde om zonder verdriet te kunnen zijn.

Manny overleed na een herseninfarct en lijdensweg van tien weken op 26 augustus 2016 thuis.

We zijn in contact gekomen met Uitvaartzorg van Stad tot Wad op een open dag enige jaren geleden. De manier waarop ons toen werd tegemoet getreden en ons werd voorgelicht over de mogelijkheden die werden geboden, sprak ons direct aan. Onmiddellijk was de keuze gemaakt.

We hebben daarna onze wensen kenbaar gemaakt  in het boekje “Nu voor later”, dat we meekregen.

Manny overleed ‘s nachts om 00.1 uur op 26 augustus 2016. Onmiddellijk de arts en Ebel Kremer gebeld en verteld dat de tijd daar was. Het team van Ebel kwam direct in actie met alle middelen die nodig waren voor de verzorging en het opbaren, precies zoals Manny het heeft gewild. Thuis, op een baar toegedekt met een lijkwade waarbij het gezicht open bleef.

Monique en haar collega verzorgden Manny met respect en een grote betrokkenheid. Ook Ebel, die de verdere afwikkeling verzorgde, toonde zich heel betrokken door met een heel persoonlijke benadering in overleg de rouwkaart te ontwerpen aan de hand van twee gedichten, “Het Staintje” en “Mien Vlam” die ik voor Manny eens had geschreven, waarin ik haar heb verteld hoeveel ze voor mij betekende.

Twee dagen daarna kwam Signy Blokhuis om het levensverhaal van Manny door te nemen voor de toespraak tijdens de crematie plechtigheid. Uit de reacties van de aanwezigen bleek ons later dat allen diep geraakt waren door het verhaal dat Signy had verteld

Manny wilde op een Harley Davidson naar het crematorium worden vervoerd. Haar vader had vroeger een HD. Toen Manny werd geboren moest er geld op de plank komen en werd de HD verkocht. Pa plaagde haar er steeds mee. Daarom koos ze voor een Harley.

De persoonlijke en respectvolle benadering van Ebel en zijn team en niet te vergeten van Signy, verdient alle lof.

Het heeft de pijn en het verdriet niet kunnen wegnemen, maar wel kunnen verzachten. Klasse! Bedankt.

Molenrij 21-10-2016, Pieter Rijskamp en de kinderen


(Door op de foto's te klikken kunt u bijvoorbeeld de tekening van het steentje helemaal bekijken)

 

 

Op weg naar het crematorium in Groningen
de tekening die Pieter Rijskamp maakte bij het gedicht Het Staintje

Foto's

 
 

Bekijk ook

Allemaal goed en keurig verzorgd

Het is allemaal goed en keurig verzorgd. Iedereen die erbij betrokken waren allemaal heel veel dank het heeft ons goed gedaan. Jullie waren uitstekend en ook de verzorging in deze tijd van de Ommejas. Onze hartelijke dank.  
Lees het hele bericht

Zeer warme en vriendelijk kennis gemaakt

Wij hebben op een zeer warme en vriendelijke manier kennis gemaakt met de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Heel erg netjes, mooi en vriendelijk kunnen wij terug kijken op de uitvaart van onze moeder. Super bedankt!! Namens de familie.
Lees het hele bericht

We hadden het niet anders gewild

Tijdens de voorbereidingen op de uitvaart hebben wij om geen zorgen gemaakt over de organisatie ervan, alles werd besproken, we konden bellen, appen, mailen en dan kregen ook vrij snel antwoord. Vooraf hebben we in het kerkje gekeken hoe alles moest staan i.v.m. het orkest. Nu na de uitvaart kan ik alleen maar zeggen dat ik en mijn familie het niet anders hadden gewild. En de foto op de kaart is zo mooi bewerkt, dat wij daar erg emotioneel van werden, we hebben de foto zelf gemaakt. Na de bewerking is het precies geworden wat mijn overleden zus had gewenst! De  opbaarruimte was thuis, super dat het kan. Het gesprek met Max was ook nuttig.
Lees het hele bericht