Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft Emmie de rouwkaart ontworpen.


Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft Emmie de rouwkaart ontworpen.

Emmie van der Ploeg - Bultema is op 2 februari 2014 overleden op de leeftijd van 57 jaar. Emmie was een lieve echtgenote, een zorgzame moeder en een fantastische oma.

In juli 2012 kreeg Emmie een burn out en in februari/maart 2013 ging het weer beter met haar, maar toch werd ze weer ziek. Eind april 2013 ging Emmie naar het ziekenhuis. Daar werd een longfoto genomen en de uitslag was verpletterend. Emmie had longkanker. Wat volgde was een maalstroom aan opnames en gebeurtenissen in het ziekteproces. Emmie was reëel genoeg om te beseffen dat de kans om afscheid te moeten nemen heel groot was. Dat maakte haar wat onrustig en daarom ging ze de zaken die daarbij hoorden aanpakken. Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft ze een concept van de rouwkaart besproken. Martha Davids van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft het concept uitgewerkt en samen met een recente foto van Emmie was het resultaat een unieke rouwkaart. Kenmerkend: Emmie neemt op de rouwkaart afscheid van iedereen en wordt nu zelf een ster, zoals ook haar kleindochtertje Luna Esmee. Om het uitgewerkte concept van de rouwkaart vervolgens aan Emmie voor te leggen en samen met haar te bespreken was zeer indrukwekkend. Ook zijn er gesprekken geweest met Signy Blokhuis. Signy is spreekster bij uitvaarten en werkt samen met Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Thuis hebben we, in Emmies vertrouwde omgeving, met Signy samen het levensverhaal van Emmie gemaakt. Nadat Signy dit had uitgewerkt heeft ze het voorgelezen aan ons. Hoewel het natuurlijk altijd dubbel blijft, was Emmie erg blij met het verhaal en ze was ook blij dat ze het zelf heeft verteld. Het is Emmie haar verhaal geworden. Het gaf haar ook rust dat dit klaar was. Ook de muziekkeuze heeft ze zelf geregisseerd. Emmie was “blij” dat ze haar uitvaart geregeld had (95%). Het is een mooie en zeer persoonlijk plechtigheid geworden op vrijdag 7 februari waar Emmie eigenlijk afscheid heeft genomen van de aanwezigen. Iedereen die bij de plechtigheid aanwezig was kon een condoleancekaartje achterlaten, waarop veel lieve woorden zijn geschreven. Het was voor ons als nabestaanden een rustige uitvaart (het hele plaatje: voor, tijdens en na Emmie haar overlijden). Ook dat Emmie bij ons thuis was gaf een “goed” gevoel en rust.


Als herinnering aan Emmie hebben wij, Dado, Monique en Peter, Renate en Hindrik een “document van haar leven” gemaakt. Signy heeft daarvoor de teksten aangeleverd en wij de foto’s. Martha heeft er vervolgens een prachtig boekje van gemaakt, helemaal in dezelfde stijl als ook de rouwkaart. Dit voor ons zeer waardevolle boekje hebben we aan onze familie en vrienden kunnen uitdelen. Wij zijn Ebel Kremer, Martha Davids, Signy Blokhuis en Monique van Mil zeer dankbaardat zij de uitvaart in goede banen hebben geleid.

Uithuizen, familie Van der Ploeg

Foto's

 
 

Bekijk ook

Speciale wensen

Alles was perfect geregeld en het contact was super. Naar mijn mening waren de wensen van mijn vader enigszins speciaal te noemen, maar alles was mogelijk. 
Lees het hele bericht

Goede zorg

We kunnen terugkijken op een goede uitvaart. Mede dankzij de goede zorgen van uitvaartverzorging E. Kremer van Stad tot Wad. Goede zorg en prettig in de omgang. 
Lees het hele bericht

Heel goed gevoel

Als familie hebben wij een heel goed gevoel van het afscheid van Dirk. Mede door jullie, zowel de hele week, kerk en crematie. 
Lees het hele bericht