Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft Emmie de rouwkaart ontworpen.


Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft Emmie de rouwkaart ontworpen.

Emmie van der Ploeg - Bultema is op 2 februari 2014 overleden op de leeftijd van 57 jaar. Emmie was een lieve echtgenote, een zorgzame moeder en een fantastische oma.

In juli 2012 kreeg Emmie een burn out en in februari/maart 2013 ging het weer beter met haar, maar toch werd ze weer ziek. Eind april 2013 ging Emmie naar het ziekenhuis. Daar werd een longfoto genomen en de uitslag was verpletterend. Emmie had longkanker. Wat volgde was een maalstroom aan opnames en gebeurtenissen in het ziekteproces. Emmie was reëel genoeg om te beseffen dat de kans om afscheid te moeten nemen heel groot was. Dat maakte haar wat onrustig en daarom ging ze de zaken die daarbij hoorden aanpakken. Samen met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft ze een concept van de rouwkaart besproken. Martha Davids van Uitvaartzorg van Stad tot Wad heeft het concept uitgewerkt en samen met een recente foto van Emmie was het resultaat een unieke rouwkaart. Kenmerkend: Emmie neemt op de rouwkaart afscheid van iedereen en wordt nu zelf een ster, zoals ook haar kleindochtertje Luna Esmee. Om het uitgewerkte concept van de rouwkaart vervolgens aan Emmie voor te leggen en samen met haar te bespreken was zeer indrukwekkend. Ook zijn er gesprekken geweest met Signy Blokhuis. Signy is spreekster bij uitvaarten en werkt samen met Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Thuis hebben we, in Emmies vertrouwde omgeving, met Signy samen het levensverhaal van Emmie gemaakt. Nadat Signy dit had uitgewerkt heeft ze het voorgelezen aan ons. Hoewel het natuurlijk altijd dubbel blijft, was Emmie erg blij met het verhaal en ze was ook blij dat ze het zelf heeft verteld. Het is Emmie haar verhaal geworden. Het gaf haar ook rust dat dit klaar was. Ook de muziekkeuze heeft ze zelf geregisseerd. Emmie was “blij” dat ze haar uitvaart geregeld had (95%). Het is een mooie en zeer persoonlijk plechtigheid geworden op vrijdag 7 februari waar Emmie eigenlijk afscheid heeft genomen van de aanwezigen. Iedereen die bij de plechtigheid aanwezig was kon een condoleancekaartje achterlaten, waarop veel lieve woorden zijn geschreven. Het was voor ons als nabestaanden een rustige uitvaart (het hele plaatje: voor, tijdens en na Emmie haar overlijden). Ook dat Emmie bij ons thuis was gaf een “goed” gevoel en rust.


Als herinnering aan Emmie hebben wij, Dado, Monique en Peter, Renate en Hindrik een “document van haar leven” gemaakt. Signy heeft daarvoor de teksten aangeleverd en wij de foto’s. Martha heeft er vervolgens een prachtig boekje van gemaakt, helemaal in dezelfde stijl als ook de rouwkaart. Dit voor ons zeer waardevolle boekje hebben we aan onze familie en vrienden kunnen uitdelen. Wij zijn Ebel Kremer, Martha Davids, Signy Blokhuis en Monique van Mil zeer dankbaardat zij de uitvaart in goede banen hebben geleid.

Uithuizen, familie Van der Ploeg

Foto's

 
 

Bekijk ook

Allemaal goed en keurig verzorgd

Het is allemaal goed en keurig verzorgd. Iedereen die erbij betrokken waren allemaal heel veel dank het heeft ons goed gedaan. Jullie waren uitstekend en ook de verzorging in deze tijd van de Ommejas. Onze hartelijke dank.  
Lees het hele bericht

Zeer warme en vriendelijk kennis gemaakt

Wij hebben op een zeer warme en vriendelijke manier kennis gemaakt met de medewerkers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Heel erg netjes, mooi en vriendelijk kunnen wij terug kijken op de uitvaart van onze moeder. Super bedankt!! Namens de familie.
Lees het hele bericht

We hadden het niet anders gewild

Tijdens de voorbereidingen op de uitvaart hebben wij om geen zorgen gemaakt over de organisatie ervan, alles werd besproken, we konden bellen, appen, mailen en dan kregen ook vrij snel antwoord. Vooraf hebben we in het kerkje gekeken hoe alles moest staan i.v.m. het orkest. Nu na de uitvaart kan ik alleen maar zeggen dat ik en mijn familie het niet anders hadden gewild. En de foto op de kaart is zo mooi bewerkt, dat wij daar erg emotioneel van werden, we hebben de foto zelf gemaakt. Na de bewerking is het precies geworden wat mijn overleden zus had gewenst! De  opbaarruimte was thuis, super dat het kan. Het gesprek met Max was ook nuttig.
Lees het hele bericht