Zondag 9 december Wereldlichtjesdag in Eenrum

Op zondag 9 december worden er op de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes gebrand voor overleden kinderen. Op deze tweede zondag in december is er in de Notoarestoen in Eenrum ook weer een lichtjesavond. De tuin is geopend vanaf 18.15 uur en de bijeenkomst begint om 18.30 uur.
Lees het hele bericht
 

Indrukwekkende open middag Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Uitvaartzorg van Stad tot Wad stond afgelopen zondag stil bij haar 50-jarig bestaan. Onderdeel van het programma was een lezing door Manu Keirse, die bekend staat als dé specialist in rouw. De belangstelling voor de open middag in het bedrijfspand van de uitvaartverzorger was overweldigend groot.
Lees het hele bericht
 

Open huis op 28 oktober

1968: Ytzen Kremer wordt gevraagd om voorganger te worden van de begrafenisvereniging Uithuizen, Zandeweer en Eppenhuizen. Nu, 50 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een hedendaagse uitvaartverzorger voor iedereen. In al die jaren speelt zorg en aandacht daarbij een belangrijke rol.  We staan stil bij dit 50-jarig bestaan op zondagmiddag 28 oktober van 13.00 - 17.00 uur in ons bedrijfspand aan Edama 8 In Uithuizen. 
Lees het hele bericht
 

Doneren aan Goede doelen

Regelmatig komt het voor dat er bij een uitvaart gevraagd wordt een donatie te doen aan een Goed doel. Bij de in- en uitgang van de locatie waar de uitvaartplechtigheid wordt gehouden is dan meestal de mogelijkheid om de gift te deponeren. Naast deze manier van doneren is het sinds kort echter ook mogelijk om op de gedachtenispagina die Uitvaartzorg van Stad tot Wad voor de nabestaanden aanmaakt, een gift te geven.
Lees het hele bericht
 

Opbaarkamer bij u thuis

Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt de mogelijkheid om een gedeelte van uw huis tot opbaarkamer te maken. Zelfs als dat in de garage of schuur is. Daarmee kan in de eigen vertrouwde omgeving afscheid genomen worden.
Lees het hele bericht
 

Een waardering van 9,1 in 2017

Sinds 2008 wordt er gevraagd naar een cijfer van nabestaanden. We vragen nabestaanden na de uitvaart om een enquête in te vullen en een cijfer te geven. Voor ons is de mening van nabestaanden belangrijk over onze totale dienstverlening zodat we waar nodig is kunnen verbeteren.
Lees het hele bericht
 

Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje op uitvaartbeurs

Zaterdag 17 maart werd in de Martinikerk in Groningen de Uitvaarbeurs Memorès gehouden. Ook Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje waren daar aanwezig om belangstellenden te informeren over de uitvaartmogelijkheden.
Lees het hele bericht
 

“Rondom het levenseinde”: informatiedag in Eenrum

Op zaterdag 24 februari is er een informatiedag in het dorpshuis De Oude School, Oude Schoolgang 3 in Eenrum. Thema van deze informatiedag is “rondom het levenseinde”. Acht deskundige personen of instellingen geven tussen 11.00 en 16.00 uur informatie en beantwoorden vragen over de uitvaart, de uitvaartverzekering, wat er geregeld moet worden nà de uitvaart, over de verzorging thuis vóór het overlijden, over rouw, herdenken en troost.
Lees het hele bericht
 

Een troostend lichtje

Een troostend lichtje op het graf: Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt een kleine collectie met graflampjes.  Allemaal met echte kaarsen, die 24 tot 60 uur branden. Natuurlijk leveren we voor de lampjes ook navulkaarsjes. Hieronder ziet u de collectie graflampjes met de afmetingen erbij. 
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Eenrum: herdenking in sneeuw

In de Notoarestoen in Eenrum werd zondag 10 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Ondanks het slechte weer kwamen veel belangstellenden de bijeenkomst bijwonen.
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Notoarestoen Eenrum

Zondag 10 december wordt in de Notoarestoen in Eenrum weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.                    
Lees het hele bericht
 

Open dag bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad op 23 september

Uitvaartzorg van Stad tot Wad rolt op zaterdag 23 september de rode loper uit met een open dag op locatie Edama 8 in Uithuizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verricht om 10.00 uur de officiële opening. Er zijn onder meer diverse presentaties van ons zelf en onze partners. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met onze nieuwe uitvaartleiders Aline de Graaf en Fieneke Tuininga en is er livemuziek.
Lees het hele bericht
 

Een waardering van 9,1 in 2016

Nabestaanden gaven in 2016 Uitvaartzorg van Stad tot Wad een waardering van een gemiddeld cijfer 9,1. Na iedere uitvaart worden nabestaanden gevraagd om onze dienstverlening te beoordelen door onder andere een cijfer te geven.
Lees het hele bericht
 

Aula Memory in Warffum bestaat 10 jaar

In 2006 werd de aula op de begraafplaats aan de Noorderstraat in Warffum door Monique van Mil overgenomen van de gemeente Eemsmond. In 2007 vond de heropening plaats. Nu, 10 jaar later, is dat een moment om bij stil te staan. Zaterdag 24 juni is de aula geopend voor publiek. Het officiële openingswoord wordt om 10.00 uur uitgesproken door wethouder Sandra Herkströter.
Lees het hele bericht
 

Fien Tuininga en Aline de Graaf nieuwe uitvaartleiders

 Uitvaartzorg van Stad tot Wad groeit. Daarom hebben wij ons team uitgebreid met twee nieuwe, professionele uitvaartverzorgers. Fien Tuininga en Aline de Graaf zijn onze nieuwe uitvaartleiders. Ook is ons team uitgebreid met twee nieuwe dragers.
Lees het hele bericht
 

Omgaan met emotionele werkstress

Afgelopen dinsdag, 16 mei, heeft bijna het hele team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad de workshop ‘Omgaan met emotionele werkstress’ gevolgd. De workshop werd gegeven door Drs. Herman de Mönnink, trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog en grondlegger van de verlieskunde in Nederland.
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Eenrum: samen herdenken

In de Notoarestoen in Eenrum werd zondag 11 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Net als voorgaande jaren werd de bijeenkomst druk bezocht.
Lees het hele bericht
 

Opnieuw Wereldlichtjesdag in Noord Groningen

In de Notoarestoen in Eenrum wordt zondag 11 december weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst wordt stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.
Lees het hele bericht
 

Elk afscheid is anders

Een uitvaart op maat of een Basis uitvaart? Het team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad laat u tijdens de open dag de mogelijkheden zien voor een uitvaart op maat: een uitvaart volledig zoals u dat wenst en op de locatie van uw keuze. En de mogelijkheden van onze met zorg samengestelde Basis uitvaartpakketten, waarbij u vooraf weet waar u financieel aan toe bent. Onze vernieuwde Basis uitvaart hebben we uitgebreid en bestaat nu uit 4 verschillende mogelijkheden. Een passende uitvaart voor een laag bedrag. De kosten van de uitvaart Misschien hebt u vragen over uw verzekering of wilt u weten of u voldoende verzekerd bent. Jack van Duinen, adviseur van Nuvema uitvaartverzekeraar, informeert u tijdens de open dag over de mogelijkheden om de uitvaart te financieren. U krijgt daarbij alvast ons gratis wensenboekje ‘Nu voor later’ om uw wensen in vast te leggen. Ná de uitvaart Wij vinden het belangrijk dat er ook steun en begeleiding is ná de uitvaart. Tijdens onze open dag kunt u kennis maken met: Max Leffring, onze nazorgadviseur. Hij informeert u hoe zijn praktische ondersteuning kan helpen in het rouwproces. Yvonne Hofman (Hofdesign) en Jolanda Kieneker. Zij laten voorbeelden zien van prachtige (in memoriam) portretten. Yvonne tekent en Jolanda schildert. Jurgen Moorlach (absolutfotografie). Hij toont hoe hij de dag van de uitvaart vastlegt, waarbij beelden meer zeggen dan woorden. Alle drie kunnen zij voor u een waardevolle, blijvende herinnering realiseren.  
Lees het hele bericht