Wereldlichtjesdag in Notoarestoen Eenrum

Zondag 10 december wordt in de Notoarestoen in Eenrum weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.                    
Lees het hele bericht
 

Open dag bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad op 23 september

Uitvaartzorg van Stad tot Wad rolt op zaterdag 23 september de rode loper uit met een open dag op locatie Edama 8 in Uithuizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verricht om 10.00 uur de officiële opening. Er zijn onder meer diverse presentaties van ons zelf en onze partners. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met onze nieuwe uitvaartleiders Aline de Graaf en Fieneke Tuininga en is er livemuziek.
Lees het hele bericht
 

Een waardering van 9,1 in 2016

Nabestaanden gaven in 2016 Uitvaartzorg van Stad tot Wad een waardering van een gemiddeld cijfer 9,1. Na iedere uitvaart worden nabestaanden gevraagd om onze dienstverlening te beoordelen door onder andere een cijfer te geven.
Lees het hele bericht
 

Aula Memory in Warffum bestaat 10 jaar

In 2006 werd de aula op de begraafplaats aan de Noorderstraat in Warffum door Monique van Mil overgenomen van de gemeente Eemsmond. In 2007 vond de heropening plaats. Nu, 10 jaar later, is dat een moment om bij stil te staan. Zaterdag 24 juni is de aula geopend voor publiek. Het officiële openingswoord wordt om 10.00 uur uitgesproken door wethouder Sandra Herkströter.
Lees het hele bericht
 

Fien Tuininga en Aline de Graaf nieuwe uitvaartleiders

 Uitvaartzorg van Stad tot Wad groeit. Daarom hebben wij ons team uitgebreid met twee nieuwe, professionele uitvaartverzorgers. Fien Tuininga en Aline de Graaf zijn onze nieuwe uitvaartleiders. Ook is ons team uitgebreid met twee nieuwe dragers.
Lees het hele bericht
 

Omgaan met emotionele werkstress

Afgelopen dinsdag, 16 mei, heeft bijna het hele team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad de workshop ‘Omgaan met emotionele werkstress’ gevolgd. De workshop werd gegeven door Drs. Herman de Mönnink, trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog en grondlegger van de verlieskunde in Nederland.
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Eenrum: samen herdenken

In de Notoarestoen in Eenrum werd zondag 11 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Net als voorgaande jaren werd de bijeenkomst druk bezocht.
Lees het hele bericht
 

Opnieuw Wereldlichtjesdag in Noord Groningen

In de Notoarestoen in Eenrum wordt zondag 11 december weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst wordt stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.
Lees het hele bericht
 

Elk afscheid is anders

Een uitvaart op maat of een Basis uitvaart? Het team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad laat u tijdens de open dag de mogelijkheden zien voor een uitvaart op maat: een uitvaart volledig zoals u dat wenst en op de locatie van uw keuze. En de mogelijkheden van onze met zorg samengestelde Basis uitvaartpakketten, waarbij u vooraf weet waar u financieel aan toe bent. Onze vernieuwde Basis uitvaart hebben we uitgebreid en bestaat nu uit 4 verschillende mogelijkheden. Een passende uitvaart voor een laag bedrag. De kosten van de uitvaart Misschien hebt u vragen over uw verzekering of wilt u weten of u voldoende verzekerd bent. Jack van Duinen, adviseur van Nuvema uitvaartverzekeraar, informeert u tijdens de open dag over de mogelijkheden om de uitvaart te financieren. U krijgt daarbij alvast ons gratis wensenboekje ‘Nu voor later’ om uw wensen in vast te leggen. Ná de uitvaart Wij vinden het belangrijk dat er ook steun en begeleiding is ná de uitvaart. Tijdens onze open dag kunt u kennis maken met: Max Leffring, onze nazorgadviseur. Hij informeert u hoe zijn praktische ondersteuning kan helpen in het rouwproces. Yvonne Hofman (Hofdesign) en Jolanda Kieneker. Zij laten voorbeelden zien van prachtige (in memoriam) portretten. Yvonne tekent en Jolanda schildert. Jurgen Moorlach (absolutfotografie). Hij toont hoe hij de dag van de uitvaart vastlegt, waarbij beelden meer zeggen dan woorden. Alle drie kunnen zij voor u een waardevolle, blijvende herinnering realiseren.  
Lees het hele bericht
 

Een goed afscheid betekent ook steun en begeleiding ná de uitvaart

Een goed afscheid betekent ook dat u verder kunt als het gaat om zaken als administratie en financiën. Voor die begeleiding na de uitvaart werken wij samen met Max Leffring van NabestaandenZorg. In de allernieuwste toBe verscheen een artikel over hem dat weergeeft wie Max is en wat z'n werk inhoudt. Het volledige artikel hebben we hieronder opgenomen.
Lees het hele bericht
 

Deze Groninger was de jongste uitvaartverzorger ooit…

Onder deze titel plaatste Marit Nikerk de afgelopen week een tweede artikel op Rememberme. Deze keer naar aanleiding van een gesprek dat ze met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad had. De volledige tekst staat hieronder.
Lees het hele bericht
 

Artikel over Wiegekindje op de website van rememberme.nl

Onlangs had Marit Nikerk een interview met Martha Davids van Wiegekindje. Hieronder kunt u het volledige artikel lezen.
Lees het hele bericht
 

Ebel Kremer ook Register Uitvaartverzorger (RU)

Ebel Kremer, eigenaar van Uitvaartzorg van Stad tot Wad, is in zijn functie van uitvaartverzorger opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Hij mag zich Register Uitvaartverzorger noemen. Begin april dit jaar ontving Kremer al bericht dat hij op basis van de ingediende bewijsstukken was opgenomen in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers. Het Register is sinds vorige week openbaar gemaakt.
Lees het hele bericht
 

Inloopdag was opnieuw bijzonder en mooi

De inloopdag die door Uitvaartzorg van Stad tot Wad afgelopen zaterdag werd gehouden in het bedrijfspand aan de Edama in Uithuizen, was goed bezocht. De bezoekers konden uitgebreide informatie ontvangen over de uitvaart en een goed afscheid. Ook werden er twee demonstraties schouderen gegeven door de dragers groep van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees het hele bericht
 

Ruiken-proeven-voelen-zien: ook als het gaat om een uitvaart en een goed afscheid!

‘Ruiken-proeven-voelen-zien’. Dat is het thema voor deze Rode Loper actie. Ook bij een uitvaart komen al deze elementen aan bod. Denk maar aan de geur van bloemen (ruiken), de koffie met cake of het glas heffen en een borrelhapje erbij (proeven), hoe bewust beleef je de dag van de uitvaart (zien). En als laatste voelen: de rouw om het verlies blijft immers voor velen nog lang na het overlijden voelbaar.
Lees het hele bericht
 

Collectieve rouw

De aanslagen in Parijs en Brussel, de dood van Johan Cruijff, de neergeschoten MH17. Rampen en gebeurtenissen als deze beleven we, zo wijst de praktijk uit, collectief. Off- en online delen we ons verdriet, onze boosheid. Waarom doen we dat? En biedt die ‘collectieve rouw’ eigenlijk troost?
Lees het hele bericht
 

Op de website van Bert Koster - Middelstum

In december van het afgelopen jaar zocht Bert Koster contact met ons of we wilden adverteren op zijn website ‘Bert Koster | Tekstschrijver’. Zijn manier van schrijven heeft iets aparts. Bert stelde zich voor “Live your Dream”, Leef het leven elke dag, elk uur, elke seconde.
Lees het hele bericht
 

Nieuwe dienstverlening voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Sinds begin april is voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad de dienstverlening uitgebreid met de Postmortale zorg ten behoeve van de politie.
Lees het hele bericht
 

Op zoek naar nieuw geluk

Wat doe je als je verloofde twee maanden voor de trouwdatum verongelukt? Janine plande een prachtige, helende memorial fotosessie in. Na de ogen uit haar hoofd te hebben gehuild, besloot ze op een originele manier haar verdriet een plek te geven en het leven opnieuw te ontdekken.
Lees het hele bericht