Persoonlijke & integere uitvaarten bij sterfgevallen in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

Is er een sterfgeval in Pieterburen, Westernieland of Den Andel? Voor een persoonlijke en integere begrafenis of crematie kiest u voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad. In de dagen na het overlijden en tijdens de uitvaart krijgen nabestaanden alle ruimte om op respectvolle wijze persoonlijk afscheid te nemen van hun dierbare. Onze zorg is het zorgen voor een passend afscheid, een uitvaartplechtigheid die helemaal naar wens is van de overledene en de  nabestaanden.

Een persoonlijke uitvaart in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

Een waardig, persoonlijk afscheid draagt bij aan het verwerken van het verlies bij een sterfgeval. Persoonlijke wensen en voorkeuren van de overledene staan voorop bij elke uitvaart die wij verzorgen. Daarom zijn wij zichtbaar als het moet en onzichtbaar als het kan.

Een schat aan ervaring in de uitvaartzorg

Met integere betrokkenheid nemen wij de organisatie van elke uitvaart in Pieterburen, Westernieland en Den Andel voor onze rekening. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een kleinschalig familiebedrijf met een rijke historie en een schat aan ervaring in de uitvaartverzorging. Wij begeleiden u volledig na het overlijden, bij het organiseren en houden van de begrafenis of crematie en alles wat daarbij komt kijken. 

"We zijn bijzonder tevreden over de totale dienstverlening, het regelen van de uitvaartverzekeringen en alles eromheen. Heel erg bedankt."

- reactie van een nabestaande - 

Wat kunt u doen bij een sterfgeval?

Bij een sterfgeval kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons. Dit kan 24/7 via telefoonnummer (0595) 433363.

Moet ik verplicht het nummer op de uitvaartpolis bellen?

Nee hoor. U bent vrij om Uitvaartzorg van Stad tot Wad in te schakelen, ook als er op de polis van de uitvaartverzekering een ander telefoonnummer vermeld staat. Waar u ook verzekerd bent, wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Wist u dat de uitvaartkosten bij ons bijna altijd de laagste zijn? Daarbij maakt het niet uit of u een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging. U kunt voor elke begrafenis of crematie bij ons terecht, ook als uw verzekering of vereniging u als eerste naar een ander doorverwijst. Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Als lid van een uitvaartverzekering krijgt u ‘ledenkorting’ van uw verzekeringsmaatschappij. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar vraagt u zich eens af: hoe hoog is die korting nou echt. Wat u uiteindelijk moet betalen, daar gaat het om. Daarom adviseren wij: vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en maak dan uw keuze. Dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de omgeving Pieterburen, Westernieland & Den Andel. Van sommige verenigingen zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger. Ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. Zelfs als wij geen structurele samenwerking hebben met uw uitvaartvereniging, zijn door ons verzorgde uitvaarten meestal goedkoper dan die van de vaste uitvaartverzorger.

Crematies in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

Is er een sterfgeval in Pieterburen, Westernieland, Den Andel of omgeving? Is er sprake van een crematie? Dan hebt u keuze uit verschillende crematoria.

Crematorium Stilleweer of Groningen

Bij crematie van overledenen wordt in veel gevallen  gekozen voor crematorium Stilleweer aan de Stilleweerweg 1 in Appingedam of het het crematorium aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen. Bij laatstgenoemd crematorium is een crematie in de avonduren ook mogelijk Het is ook mogelijk om te kiezen voor voor een ander crematorium. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Plechtigheid bij crematie

De crematieplechtigheid hoeft niet altijd plaats te vinden in een crematorium. U kunt ook kiezen voor een andere locatie, zoals aula Memory aan de Noorderstraat 22 in Warffum. Aula Memory is bij uitstek geschikt voor kleinschalige crematies tot 35 bezoekers.

Begraafplaatsen in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

Voor begrafenissen in Pieterburen, Westernieland en Den Andel hebt u keuze uit enkele begraafplaatsen:

  • De gemeentelijke begraafplaats aan de Hoofdstraat in Pieterburen
  • De begraafplaats van stichting Oude Groninger Kerken aan de Wierhuisterweg 24 in Pieterburen (Wierhuizen)
  • De gemeentelijke begraafplaats aan de Schaapweg in Westernieland
  • De bijzondere begraafplaats aan De Streekweg in Den Andel


Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Begrafenisplechtigheden en condoleance in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

In Pieterburen, Westernieland en Den Andel bevinden zich diverse locaties voor het houden van begrafenisplechtigheden, condoleances en informele bijeenkomsten.

Begrafenisplechtigheden

Petruskerk in Pieterburen

De gotische Petruskerk aan de Hoofdstraat 74 in Pieterburen stamt uit de eerste helft van de vijftiende eeuw. Kerk en toren zijn rijksmonumenten. Markant is Domies Toen, de tuin rondom de kerk met natuurtuin, kruidentuin, rozentuin, ‘slingertoen’, hooiland, een dobbe en plantenborders.

Nederlands Hervormde kerk Westernieland

De Nederlands Hervormde kerk aan de Schaapweg 2 in Westernieland is een Romanogotische zaalkerk met een markant interieur, onder meer een blauwe balkenzoldering. De kansel, herenbank en een aantal zerken stammen uit de 17e eeuw. De protestantse gemeente Halfambt verzorgt wekelijks een dienst in deze kerk. De bijbehorende pastorie is het geboortehuis van Freek de Jonge.

Nederlands Hervormde kerk Den Andel

De voormalige Nederlands Hervormde kerk aan de De Streekweg 34 in Den Andel is een 13e eeuwse kerk met losstaande toren uit de 14e eeuw met afgeknot tentdak. Nadat de kerk met sloop werd bedreigd, werd deze overgenomen door de stichting Oude Groninger Kerken. Bij restauratie in de jaren negentig zijn middeleeuwse gewelfschilderingen ontdekt.

Begrafenisplechtigheden, condoleances en bijeenkomsten

Dorpshuis Pieterburen

Het dorpshuis in de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat 105 in Pieterburen is in gebruik voor uitvaartplechtigheden, condoleances en informele bijeenkomsten na de uitvaart. Het dorpshuis is in beheer bij Stichting Dorpshuis Pieterburen.

Dorpshuis Diekstaal Westernieland

Dorpshuis Diekstaal aan de Dirk Wierengastraat 61 in Westernieland is beschikbaar voor het houden van uitvaartplechtigheden, condoleances en informele bijeenkomsten na de begrafenis of crematie. 

De Oude Smidse Westernieland

In hotel-restaurant-zalencentrum De Oude Smidse aan de Dirk Wierengastraat 36 in Westernieland kunnen zowel uitvaartplechtigheden, condoleances als informele bijeenkomsten na de uitvaart plaatsvinden. Hiervoor is de werkplaats van de voormalige smederij sfeervol aangekleed.

Op Streek Den Andel

Op Streek aan de De Streekweg 33 in Den Andel is zowel dorpshuis als party- en zalencentrum. Het etablissement biedt volop ruimte en gelegenheid voor het houden van uitvaartplechtigheden, condoleances en informele bijeenkomsten

Condoleances en informele bijeenkomsten

Theeschenkerij Domies Toen Pieterburen

Theeschenkerij Domies Toen is te vinden naast de Petruskerk in Pieterburen aan de Hoofdstraat. In deze bijzondere omgeving kunnen kleinschalige gezelschappen terecht voor condoleances en informele bijeenkomsten

Hotel Waddenweelde Pieterburen

Hotel Waddenweelde aan de Hoofdstraat 82 in Pieterburen - naast zeehondencrèche Pieterburen - biedt vele faciliteiten en arrangementen, onder meer in combinatie met de zeehondencrèche en wadlopen. Ook kunt u hier terecht voor condoleances en informele bijeenkomsten bij uitvaarten.

Herberg van Ede Molenrij

Een ode aan de bekende Groninger zanger Ede Staal. Dat is De Herberg van Ede in Molenrij. De herberg is beschikbaar voor condoleances en informele bijeenkomsten na uitvaarten in combinatie met lunch of diner.

Wij staan wij voor u klaar in de dagen na het overlijden en rond de uitvaart!

Elke uitvaart voor een eerlijke prijs helemaal naar wens

Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt begrafenissen en crematies voor een eerlijke prijs. Wilt u een goedkope uitvaart? Of wenst u juist een uitvaart en plechtigheid met vele extra’s? Wat uw wensen ook zijn, wij verzorgen elke uitvaart met maximale betrokkenheid en zorg. Daar kunt u op vertrouwen. U krijgt van ons vooraf altijd een open, heldere en volledige prijsopgave. Zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Garanties van kwaliteit 

Uitvaartzorg van Stad tot Wad onderscheidt zich in kwaliteit tot in detail. Van het moment dat wij worden opgeroepen tot en met de nazorg regelen onze medewerkers alles tot in de puntjes. Daar mag u op vertrouwen en dat dragen wij graag uit. Daarom  bieden wij u twee kwaliteitsgaranties:

Keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg garandeert de deskundigheid onze vakkundige medewerkers en de betrouwbare afspraken en transparante prijzen van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

De Uitvaart Coöperatie

De Uitvaart Coöperatie is een landelijk collectief van hoogwaardige uitvaartondernemingen. Samen met vele collega’s onderscheiden wij ons in maximale keuzevrijheid, een heldere werkwijze en een persoonlijke touch. Op professionele en vakbekwame wijze staan wij voor u klaar in een moeilijke tijd.

Opbaren in Pieterburen, Westernieland en Den Andel

Aula Memory

Opbaren van overledenen in Pieterburen, Westernieland, Den Andel en omgeving gebeurt in veel gevallen in aula Memory. Deze aula beschikt over een zitkamer, waar u als nabestaanden in alle rust kunt verblijven  als u een bezoek brengt aan uw overleden dierbare. U vindt in aula Memory twee aparte opbaarkamers.

Thuisopbaring

Naast opbaring in de aula bieden wij de mogelijkheid van thuisopbaring. Heeft dit uw voorkeur, dan leveren wij hiervoor alle materialen, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden.

Meer weten over opbaren

Rouwbrieven en bedankkaartjes

In rouwdrukwerk is tegenwoordig (bijna) alles mogelijk. Bij het samenstellen van rouwbrieven en bedankkaartjes hebt u keuze uit diverse kleurstellingen, soorten papier, stijlen, formaten, lettertypes, afbeeldingen en achtergronden. Van traditioneel of sober tot modern of uitbundig, de keuze voor de uitstraling van rouwdrukwerk is heel persoonlijk. Ter inspiratie laat onze uitvaartverzorger u graag voorbeelden zien. Hebt u uw keuze gemaakt, dan ontwerpen en drukken wij de rouwkaarten volledig zoals u wenst. Ook zorgen wij er desgewenst voor dat een rouwadvertentie in de krant in dezelfde stijl wordt opgemaakt. 

Meer weten over persoonlijk rouwdrukwerk

Nazorg na de uitvaart, hulp bij de zakelijke afwikkeling

Na de begrafenis of crematie krijgt u als nabestaanden nog te maken met de zakelijke afwikkeling van het sterfgeval, onder meer diverse administratieve zaken. Uiteraard kunt u dit zelf oppakken. Maar u kunt hierbij ook gebruik maken van nabestaandenzorg van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Wij staan u graag bij met ondersteuning op maat. Want onze zorg stopt niet op de dag van de uitvaart.

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad


 

Neem contact op

 

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861