Uitvaarten in Usquert, Rottum & Kantens, een persoonlijk en passend afscheid

Samen met u zorgen wij voor een passend afscheid. Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt elke begrafenis of crematie in Usquert, Rottum & Kantens helemaal naar wens van de overledene en de nabestaanden. U krijgt als nabestaanden in de rouwperiode en tijdens de uitvaart alle ruimte om op respectvolle wijze persoonlijk afscheid te nemen van uw dierbare. Want elk mens verdient een integere en persoonlijke laatste groet.

Zichtbaar als het moet, onzichtbaar als het kan

Bij elke uitvaart die wij verzorgen, staan de persoonlijke wensen en voorkeuren van de overledene en de nabestaanden voorop. Met integere betrokkenheid organiseren wij uitvaarten in Usquert, Rottum & Kantens. De overledene en nabestaanden staan centraal bij al onze uitvaarten. Daarom zijn wij zichtbaar als het moet en onzichtbaar als het kan.

Familiebedrijf met rijke historie

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een kleinschalig familiebedrijf met een rijke historie in de uitvaartbranche. Onze roots liggen in het Noorden van de provincie Groningen en daar spreken wij de taal en kennen wij de mensen en hun - soms zeer lokale - gewoonten en gebruiken. Deze schat aan kennis en ervaring koesteren wij zeer en zetten wij in bij de organisatie van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. 

“We hebben gedurende de hele periode een goed contact gehad, wat door ons zeer wordt gewaardeerd en waardoor we veel steun en rust hebben ervaren.”

- reactie van een nabestaande -

Een sterfgeval? Wat moet u doen

Is er een sterfgeval? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons via telefoonnummer (0595) 433363 of (0596) 650861. Ook als er op de polis van uw uitvaartverzekering een ander telefoonnummer staat vermeld, bent u vrij om ons rechtstreeks te bellen. Wij zorgen ervoor dat alles prima wordt geregeld met uw uitvaartverzekeraar.

Lidmaatschap uitvaartvereniging

Ieder lid van uitvaartvereniging Kantens is vrij in de keuze van uitvaartverzorger. U kunt ons dan ook te allen tijde inschakelen! Wij nemen daarna contact op met de vereniging, zodat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Was u lid van de in 2018 opgeheven Uitvaartvereniging Usquert? Ook dan kunt u ons inschakelen.

Uitvaartkosten, uitvaartverzekering of -vereniging

Hebt u een uitvaartverzekering? Of bent u lid van een uitvaartvereniging? Het maakt het niet uit waar de verzekering of het lidmaatschap loopt, Hoe de uitvaart ook wordt bekostigd, de ervaring leert dat de kosten van onze uitvaarten bijna altijd lager zijn. U kunt altijd, zonder toestemming van de verzekering of vereniging gebruik maken van onze diensten.

Voordeliger dan de uitvaartverzorger van uw verzekeraar

Als lid van een uitvaartverzekering krijgt u ‘ledenkorting’ van uw verzekeringsmaatschappij. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar vraagt u zich eens af: hoe hoog is die korting nou echt. Wat u uiteindelijk moet betalen, daar gaat het om. Daarom adviseren wij: vraag bij ons eens een vergelijkende offerte en maak dan uw keuze. Dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Uitvaarten voor leden van uitvaartverenigingen

Wij werken samen met diverse uitvaartverenigingen in de omgeving Usquert, Rottum & Kantens. Zijn wij echter niet de vaste uitvaartverzorger van uw uitvaartvereniging, ook dan kunt u van onze diensten gebruikmaken. En ook dan geldt: meestal zijn de uitvaartkosten bij ons lager dan die van de vaste uitvaartverzorger.

 

Crematies in Usquert, Kantens en Rottum

Crematies van overledenen uit Usquert, Kantens en Rottum vinden veelal plaats in crematorium Stilleweer aan de Stilleweersterweg 1 in Appingedam. Een andere mogelijkheid is het crematorium aan de Crematoriumlaan 6 in Groningen. 

Deze beide crematoria bieden voor elke crematieplechtigheid passende ruimte. Voor crematies met bezoekersaantallen van klein tot groot kunt u hier terecht. Crematorium Groningen biedt bovendien de mogelijk van cremeren in de avonduren. Komen er maximaal 35 bezoekers naar de plechtigheid, dan kunt u deze ook houden in aula Memory aan de Noorderstraat 22 in Warffum. De crematie zelf vindt plaats in een van beide genoemde crematoria.

Het is mogelijk om te kiezen voor een ander crematorium dan de genoemde. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Uitvaartzorg bij u in de buurt!

Begraafplaatsen in Usquert, Kantens en Rottum

In Usquert, Kantens en Rottum kunnen begrafenissen plaatsvinden op verschillende begraafplaatsen:

 • De algemene begraafplaats aan de Zijlsterweg in Usquert.
 • Het kerkhof bij de kerk in Rottum. Deze begraafplaats is eigendom van stichting Rottumer Kerkhof, alleen (oud-) inwoners van Rottum mogen hier worden begraven.
 • De algemene begraafplaats aan de Kerkhofsweg in Kantens.


Uitvaartplechtigheden in Usquert, Kantens en Rottum

In Usquert, Kantens en Rottum kunt u kiezen uit diverse locaties voor het houden van uitvaartplechtigheden.
de Petruskerk van Usquert

 • De Petruskerk van Usquert is meer dan 750 jaar oud. Deze dertiende-eeuwse kerk kreeg in de negentiende eeuw een nieuwe toren. De huidige eigenaar stichting Oude Groninger Kerken liet deze monumentale kerk in 1990 volledig restaureren. Het Van Oeckelenorgel is halverwege de negentiende eeuw geplaatst.
 • Plechtigheden voor begrafenissen en crematies kunnen in Usquert ook plaatsvinden in het dorpshuis aan de Schoolstraat 3.
 • De Kloosterkerk van Rottum is een jong rijksmonument. Deze recht gesloten zaalkerk, die in 1889 werd gebouwd op de fundamenten van de voormalige kerk die deel uitmaakte van Klooster Juliana. Opvallend aan de voorzijde van de kerk is het fraaie siermetselwerk met rode, gele en donkere stenen.
 • De uit de kluiten gewassen steunbeer kenmerkt de Antoniuskerk van Kantens. Het oudste deel van deze kerk dateert uit het begin van de dertiende eeuw, de steunbeer werd in de 16e eeuw tegen de ingebouwde toren geplaatst. Ook het orgel in de kerk is monumentaal, dit stamt uit de 17e eeuw.
 • De Christelijk gereformeerde kerk in Kantens is gebouwd in 1932 naar een ontwerp van architect B. Jager uit Uithuizen. Het gebouw is opgetrokken in een Regionale variant op de Amsterdamse Schoolstijl. Het interieur van de kerk is in een aan de Art Déco verwante stijl uitgevoerd. Het kerkgebouw ligt midden in het dorp aan pad dat naar de wierde leidt. 
 • In Kantens staat ook de Gereformeerde kerk vrijgemaakt. Het kerkgebouw is gebouwd in 1956 door architect F. Wiersema. 
 • Plechtigheden voor begrafenissen en crematies kunnen in Kantens ook plaatsvinden in het dorpshuis ‘t Schienvat aan de Kerkstraat 7.

Voor, tijdens én na de uitvaart staan wij voor u klaar !

Condoleances en bijeenkomsten in Usquert, Kantens en Rottum

Wilt u een condoleancebijeenkomst of een informeel samenzijn houden na de begrafenis of crematie? In Usquert, Kantens en Rottum zijn hiervoor diverse gelegenheden beschikbaar:

 

 • Informele bijeenkomsten en condoleances kunnen in Usquert plaatsvinden in het Dorpshuis aan de Schoolstraat 3. Het dorpshuis is in beheer bij stichting Ons Huis.
 • Gasterij Het Gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Usquert beschikt over een sfeervolle zaal waar u terecht kunt voor condoleances en informele bijeenkomsten na een uitvaart.
 • Nostalgisch bruin café ’t Zielhoes is gevestigd in de voormalige sluiswachterswoning aan de voet van de zeedijk in Noordpolderzijl. De sfeervol ingerichte zaalruimte in de voormalige schuur van ’t Zielhoes biedt ruimte aan bijeenkomsten tot 120 gasten.
 • Grand café Het Spijslokaal maakt deel uit van openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Het is gevestigd in de voormalige 'bewaarschool' voor jonge kinderen, een Rijksmonument uit 1903. Het grand café aan het Oosterkerkpad 3 beschikt over een zaalruimte voor onder meer condoleances en informele bijeenkomsten na een uitvaart.
 • Informele bijeenkomsten en condoleances kunnen in Rottum plaatsvinden in het Dorpshuis.
 • Condoleances en informele bijeenkomsten na de uitvaart kunnen in Kantens plaatsvinden in dorpshuis 't Schienvat. Dit sociaal en cultureel centrum aan de Kerkstraat 7 is een multifunctioneel gebouw dat ruimte en faciliteiten biedt voor vele activiteiten.
 • Het verenigingsgebouw Salim is van de kerk en ligt tegenover de toren van de Antoniuskerk. 
 • Herberg In de Valk aan de Burchtstraat 12 in Middelstum is een pleisterplaats van oudsher. De herberg kent een rijke historie, die al begon in 1630. De Gelagkamer stamt uit die tijd en in deze authentieke, sfeervolle ruimte kunt u terecht voor een condoleance of informele bijeenkomst na een begrafenis of crematie.

Elke uitvaart uitstekend verzorgd voor een eerlijke prijs

Wilt u een uitbundige uitvaart met een riante plechtigheid? Of kiest u juist voor een sobere of eenvoudige begrafenis of crematie? Wat uw wensen ook zijn, Uitvaartzorg van Stad tot Wad verzorgt elke begrafenis of crematie voor een eerlijke prijs, daar kunt u op vertrouwen. Wij bieden een uitvaart met maximale betrokkenheid en zorg. U krijgt van ons altijd vooraf een transparante en complete prijsopgave. Zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Kwaliteitsgarantie van begrafenissen en crematies

Elke uitvaart moet perfect zijn. Want er is maar één kans voor een laatste eerbetoon aan een overledene. Daarom biedt Uitvaartzorg van Stad tot Wad een kwaliteitsgarantie:

Keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg geeft u de uitdrukkelijke garantie dat Uitvaartzorg van Stad tot Wad werkt met vakkundige medewerkers, betrouwbare afspraken en transparante prijzen. Dit kwaliteitskeur is een uitdrukkelijke erkenning van kwaliteit en deskundigheid.

Opbaren in Usquert, Kantens en Rottum

Aula’s in de regio Usquert, Kantens, Rottum

 • aula Memory, Noorderstraat 22, Warffum
 • aula Groene Kruisgebouw, Streeksterweg 22, Usquert
 • dorpshuis Kloosterstee, Kloosterweg 7, Rottum
 • dorpshuis 't Schienvat, Kerkstraat 7, Kantens

Thuisopbaring

U kunt ook kiezen voor thuisopbaring. Wij leveren hiervoor alle benodigde materialen, zoals bedkoeling, rouwschermen en vloerkleden.

Meer weten over opbaren

Rouwdrukwerk 

Van traditionele, sobere kaarten met een grijze of zwarte rand tot moderne rouwkaarten, uitbundig of kleurrijk: in rouwdrukwerk is tegenwoordig heel veel mogelijk. U kunt kiezen uit vele voorbeelden van standaard rouwbrieven. Ook is het mogelijk om een rouwbrief naar geheel eigen ontwerp te laten maken. Bij het samenstellen van rouwdrukwerk hebt u keuze uit diverse kleuren en kleurcombinaties, papierformaten, stijlen, formaten, lettertypes, afbeeldingen en achtergronden. Vindt u het lastig om te kiezen? Wij helpen u graag verder, bijvoorbeeld door voorbeelden te laten zien. Na het ontwerpen drukken wij de rouwkaarten volledig zoals u wenst. Wilt u een rouwadvertentie in een dagblad of weekblad? Dan zorgen wij ervoor dat deze in dezelfde stijl wordt opgemaakt.

Uit onze eigen collectie© : rouwkaart Kantens - Oskerder Toren en molen Eva (Usquert)

Meer weten over persoonlijk rouwdrukwerk

Nazorg na de begrafenis of crematie

Wilt u dat onze zorg niet stopt op de dag van de uitvaart? Uitvaartzorg van Stad tot Wad blijft u graag terzijde staan, ook als de dag van de uitvaart achter de rug is. Wij bieden de nazorg die u wenst of nodig hebt. Deze nabestaandenzorg kan bestaan uit hulp bij de zakelijke afwikkeling na het overlijden en andere administratieve zaken.

Meer weten over Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bekijk onze presentatiefilm Direct contact opnemen

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861