Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje op uitvaartbeurs

Zaterdag 17 maart werd in de Martinikerk in Groningen de Uitvaarbeurs Memorès gehouden. Ook Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje waren daar aanwezig om belangstellenden te informeren over de uitvaartmogelijkheden.
Lees het hele bericht
 

“Rondom het levenseinde”: informatiedag in Eenrum

Op zaterdag 24 februari is er een informatiedag in het dorpshuis De Oude School, Oude Schoolgang 3 in Eenrum. Thema van deze informatiedag is “rondom het levenseinde”. Acht deskundige personen of instellingen geven tussen 11.00 en 16.00 uur informatie en beantwoorden vragen over de uitvaart, de uitvaartverzekering, wat er geregeld moet worden nà de uitvaart, over de verzorging thuis vóór het overlijden, over rouw, herdenken en troost.
Lees het hele bericht
 

Een troostend lichtje

Een troostend lichtje op het graf: Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt een kleine collectie met graflampjes.  Allemaal met echte kaarsen, die 24 tot 60 uur branden. Natuurlijk leveren we voor de lampjes ook navulkaarsjes. Hieronder ziet u de collectie graflampjes met de afmetingen erbij. 
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Eenrum: herdenking in sneeuw

In de Notoarestoen in Eenrum werd zondag 10 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Ondanks het slechte weer kwamen veel belangstellenden de bijeenkomst bijwonen.
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Notoarestoen Eenrum

Zondag 10 december wordt in de Notoarestoen in Eenrum weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.                    
Lees het hele bericht
 

Open dag bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad op 23 september

Uitvaartzorg van Stad tot Wad rolt op zaterdag 23 september de rode loper uit met een open dag op locatie Edama 8 in Uithuizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verricht om 10.00 uur de officiële opening. Er zijn onder meer diverse presentaties van ons zelf en onze partners. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met onze nieuwe uitvaartleiders Aline de Graaf en Fieneke Tuininga en is er livemuziek.
Lees het hele bericht
 

Een waardering van 9,1 in 2016

Nabestaanden gaven in 2016 Uitvaartzorg van Stad tot Wad een waardering van een gemiddeld cijfer 9,1. Na iedere uitvaart worden nabestaanden gevraagd om onze dienstverlening te beoordelen door onder andere een cijfer te geven.
Lees het hele bericht
 

Aula Memory in Warffum bestaat 10 jaar

In 2006 werd de aula op de begraafplaats aan de Noorderstraat in Warffum door Monique van Mil overgenomen van de gemeente Eemsmond. In 2007 vond de heropening plaats. Nu, 10 jaar later, is dat een moment om bij stil te staan. Zaterdag 24 juni is de aula geopend voor publiek. Het officiële openingswoord wordt om 10.00 uur uitgesproken door wethouder Sandra Herkströter.
Lees het hele bericht
 

Fien Tuininga en Aline de Graaf nieuwe uitvaartleiders

 Uitvaartzorg van Stad tot Wad groeit. Daarom hebben wij ons team uitgebreid met twee nieuwe, professionele uitvaartverzorgers. Fien Tuininga en Aline de Graaf zijn onze nieuwe uitvaartleiders. Ook is ons team uitgebreid met twee nieuwe dragers.
Lees het hele bericht
 

Omgaan met emotionele werkstress

Afgelopen dinsdag, 16 mei, heeft bijna het hele team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad de workshop ‘Omgaan met emotionele werkstress’ gevolgd. De workshop werd gegeven door Drs. Herman de Mönnink, trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog en grondlegger van de verlieskunde in Nederland.
Lees het hele bericht
 

Wereldlichtjesdag in Eenrum: samen herdenken

In de Notoarestoen in Eenrum werd zondag 11 december Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Net als voorgaande jaren werd de bijeenkomst druk bezocht.
Lees het hele bericht
 

Opnieuw Wereldlichtjesdag in Noord Groningen

In de Notoarestoen in Eenrum wordt zondag 11 december weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst wordt stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.
Lees het hele bericht
 

Elk afscheid is anders

Een uitvaart op maat of een Basis uitvaart? Het team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad laat u tijdens de open dag de mogelijkheden zien voor een uitvaart op maat: een uitvaart volledig zoals u dat wenst en op de locatie van uw keuze. En de mogelijkheden van onze met zorg samengestelde Basis uitvaartpakketten, waarbij u vooraf weet waar u financieel aan toe bent. Onze vernieuwde Basis uitvaart hebben we uitgebreid en bestaat nu uit 4 verschillende mogelijkheden. Een passende uitvaart voor een laag bedrag. De kosten van de uitvaart Misschien hebt u vragen over uw verzekering of wilt u weten of u voldoende verzekerd bent. Jack van Duinen, adviseur van Nuvema uitvaartverzekeraar, informeert u tijdens de open dag over de mogelijkheden om de uitvaart te financieren. U krijgt daarbij alvast ons gratis wensenboekje ‘Nu voor later’ om uw wensen in vast te leggen. Ná de uitvaart Wij vinden het belangrijk dat er ook steun en begeleiding is ná de uitvaart. Tijdens onze open dag kunt u kennis maken met: Max Leffring, onze nazorgadviseur. Hij informeert u hoe zijn praktische ondersteuning kan helpen in het rouwproces. Yvonne Hofman (Hofdesign) en Jolanda Kieneker. Zij laten voorbeelden zien van prachtige (in memoriam) portretten. Yvonne tekent en Jolanda schildert. Jurgen Moorlach (absolutfotografie). Hij toont hoe hij de dag van de uitvaart vastlegt, waarbij beelden meer zeggen dan woorden. Alle drie kunnen zij voor u een waardevolle, blijvende herinnering realiseren.  
Lees het hele bericht
 

Een goed afscheid betekent ook steun en begeleiding ná de uitvaart

Een goed afscheid betekent ook dat u verder kunt als het gaat om zaken als administratie en financiën. Voor die begeleiding na de uitvaart werken wij samen met Max Leffring van NabestaandenZorg. In de allernieuwste toBe verscheen een artikel over hem dat weergeeft wie Max is en wat z'n werk inhoudt. Het volledige artikel hebben we hieronder opgenomen.
Lees het hele bericht
 

Deze Groninger was de jongste uitvaartverzorger ooit…

Onder deze titel plaatste Marit Nikerk de afgelopen week een tweede artikel op Rememberme. Deze keer naar aanleiding van een gesprek dat ze met Ebel Kremer van Uitvaartzorg van Stad tot Wad had. De volledige tekst staat hieronder.
Lees het hele bericht
 

Artikel over Wiegekindje op de website van rememberme.nl

Onlangs had Marit Nikerk een interview met Martha Davids van Wiegekindje. Hieronder kunt u het volledige artikel lezen.
Lees het hele bericht
 

Ebel Kremer ook Register Uitvaartverzorger (RU)

Ebel Kremer, eigenaar van Uitvaartzorg van Stad tot Wad, is in zijn functie van uitvaartverzorger opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Hij mag zich Register Uitvaartverzorger noemen. Begin april dit jaar ontving Kremer al bericht dat hij op basis van de ingediende bewijsstukken was opgenomen in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers. Het Register is sinds vorige week openbaar gemaakt.
Lees het hele bericht
 

Inloopdag was opnieuw bijzonder en mooi

De inloopdag die door Uitvaartzorg van Stad tot Wad afgelopen zaterdag werd gehouden in het bedrijfspand aan de Edama in Uithuizen, was goed bezocht. De bezoekers konden uitgebreide informatie ontvangen over de uitvaart en een goed afscheid. Ook werden er twee demonstraties schouderen gegeven door de dragers groep van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees het hele bericht
 

Ruiken-proeven-voelen-zien: ook als het gaat om een uitvaart en een goed afscheid!

‘Ruiken-proeven-voelen-zien’. Dat is het thema voor deze Rode Loper actie. Ook bij een uitvaart komen al deze elementen aan bod. Denk maar aan de geur van bloemen (ruiken), de koffie met cake of het glas heffen en een borrelhapje erbij (proeven), hoe bewust beleef je de dag van de uitvaart (zien). En als laatste voelen: de rouw om het verlies blijft immers voor velen nog lang na het overlijden voelbaar.
Lees het hele bericht