Digitale erfenis


Alles wordt tegenwoordig gedeeld op social media. Maar wat gebeurt hiermee als je komt te overlijden?

Herdenkingsstatus of verwijderen?

Bij sommige social media is het mogelijk om na het overlijden een herdenkingsstatus op het account te geven. Hierdoor blijven de oude berichten en foto’s zichtbaar en kunnen mensen nog een bericht plaatsen op de tijdlijn. Bij Facebook krijgen nabestaanden geen melding meer van een verjaardag. Een herdenkingsstatus is o.a. mogelijk bij Facebook en Instagram.

Als een herdenkingsstatus geen optie is en het account verwijderd moet worden, kan hiervoor een verzoek ingediend worden bij het desbetreffende social media. Soms wordt er een bewijs van overlijden gevraagd, zoals een overlijdensbericht.

Digitaal testament

Tegenwoordig is het mogelijk om een digitaal testament op te stellen. Je kunt in het testament aangeven wat er na je overlijden moet gebeuren met het social media account en de toegangsgegevens. Dit testament wordt dan digitaal bewaard. Je kunt ook zelf een lijst met wachtwoorden maken en deze toevoegen aan je eigen administratie. Het is wel belangrijk dat tenminste één persoon hiervan op de hoogte is, zodat hij of zij je wens kan uitvoeren.

 

Wat gebeurt er met je digitale erfenis?
 
 

Bekijk ook

Een waardering van 9,2 in 2018

Nabestaanden mogen na de uitvaart onze dienstverlening beoordelen door onder andere een cijfer te geven. 2018 mogen wij afsluiten met een gemiddeld cijfer van 9,2.
Lees het hele bericht

Uitvaartspreekuur Westernieland met Nuvema uitvaartverzekeraar

 Uitvaartzorg van Stad tot Wad was 16 april te vinden in De Oude Smidse in Westernieland. Tijdens het uitvaartspreekuur konden alle vragen over uitvaartzorg en uitvaartverzorgers worden gesteld. Ook Nuvema uitvaartverzekeraar was aanwezig voor vragen over verzekeringen.
Lees het hele bericht

Uitvaartspreekuur

Op dinsdag 14 mei houdt Uitvaartzorg van Stad tot Wad een uitvaartspreekuur in Pro Rege in Spijk. Op donderdag 16 mei zijn we aanwezig in het Dorpshuis in Usquert. In een informele sfeer beantwoorden we van 19.00 tot 21.00 uur al uw vragen over wat waar is en niet waar, over feiten en fabels, wat mag, moet en niet moet bij een uitvaart.
Lees het hele bericht